Logistiikka- ja teollisuusyritykset yhdistivät voimansa kuljetusketjun sähköistämiseksi
Ensimmäisenä Suomessa - Täyssähköinen kuljetusketju on merkittävä muutos kohti ympäristöystävällistä logistiikkaa.
ABB Oy, DHL Supply Chain (Finland) Oy ja Scania Suomi Oy ovat yhdessä toteuttaneet logistiikkaketjun sähköistämisen Helsingin Pitäjänmäessä sijaitsevan ABB:n taajuusmuuttajatehtaan ja DHL:n Vantaalla sijaitsevan varaston välille. DHL vastaa logistiikkaketjusta varaston ja tuotannon välillä ja tuottaa nonstop-kuljetukset neljällä Scania-sähkökuorma-autolla.
Kuljetuksissa varaston ja tuotannon välillä liikkuu sunnuntai-illasta perjantai-iltaan yli 80 lähtöä vuorokaudessa. Sähköautojen lataus tapahtuu purun ja lastausten aikana kiinteästi asennetuilla ABB:n teholatauslaitteilla kuljetusketjun molemmissa päissä.
Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyyVaraston ja tuotannon välisten kuljetusten hiilidioksidipäästöt pienenevät sähköistämisen ansiosta vuosittain noin 200 000 kiloa verrattuna vastaavaan toteutukseen dieselkäyttöisillä kuorma-autoilla.
ABB on sitoutunut saavuttamaan nettonollan 2050 mennessä
Logistiikan sähköistäminen on keskeinen osa ABB:n ja Suomessa toimivien Drives-yksiköiden kestävän kehityksen toimia. - ABB-yhtymän tavoite on saavuttaa nettonolla vuoteen 2050 mennessä. Täyssähköisen kuljetusketjun toteuttaminen yhdessä logistiikkakumppaniemme kanssa on yksi esimerkki ABB Drivesin toimenpiteistä oman toimintamme kasvihuonepäästöjen nettonollan saavuttamisessa, kommentoi ABB Oy:n Drives Finland Site Manager Peter Lindgren.
Vastuullisesta logistiikasta lisäarvoa yrityksille
- DHL:n maailmanlaajuisena ympäristönsuojelutavoitteena on nettonollapäästöinen logistiikka vuoteen 2050 mennessä. Tarjoamalla vastuullisia, asiakastarpeisiin räätälöityjä ratkaisuja tuomme lisäarvoa myös asiakkaittemme toimitusketjuille, sanoo DHL Supply Chainin Suomen maajohtaja Antti Saarinen.
Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyyLogistiikkapalveluiden energiatehokkuus ja vähäpäästöisyys ovat yhä keskeisempiä tekijöitä vastuullisessa yritystoiminnassa. Logistiikkakumppanin tehtävä on suunnitella ja toteuttaa ratkaisut, jotka tukevat asiakkaan omien ympäristötavoitteiden saavuttamista. - ABB:n ja DHL Supply Chainin kumppanuuden laajentaminen varastoinnista ja tuotannon sisälogistiikasta kuljetuksiin on tärkeä uusi askel pitkäjänteisessä yhteistyössämme. Tiukasti aikataulutettuja sähköautokuljetuksia hoitaa kymmenen omaa kuljettajaamme, Saarinen lisää.
Kuljetusten päästöjen vähentäminen mm. ajoneuvokalustoa sähköistämällä on yksi DHL Groupin globaalin ympäristöohjelman päätavoitteista. Sähköisten ajoneuvojen lisäksi investointeja suunnataan mm. uusiutuviin polttoaineisiin ja toiminnaltaan hiilineutraaleihin kiinteistöihin.
Kuljetusten huolellinen suunnittelu mahdollistaa täysin sähköiset kuorma-autokuljetukset
Raskaan kuorma-autoliikenteen sähköistyminen etenee Euroopassa ja myös Suomessa. Uusien raskaampien kuorma-automallien tulo markkinoille mahdollistaa täysin sähköisen voimalinjan jo hyvin moneen eri kuljetustarpeeseen. - Sähköistetyt kuljetukset vaativat huolellista suunnittelua. Scania Suomi on yhdessä DHL:n kanssa analysoinut kuljetusketjun ja lataustarpeen Scanian edistyksellisten analysointityökalujen avulla, jonka ansiosta kuljetukset voidaan hoitaa luotettavasti, kertoo Scania Suomen eMobility tuotepäällikkö Michael Mannfors.
DHL hoitaa ABB:n kuljetukset neljällä 3-akselisella Scania 25P täyssähkökuorma-autolla. Autot ovat Scania 25P-mallin 9-akkuiset versiot ja autojen lataus hoidetaan kiinteästi asennetuilla ABB:n teholatauslaitteilla kuljetusketjun molemmissa päissä. - Tässä mittakaavassa täyssähköisiä kuorma-autoja ei vielä ole otettu Suomessa käyttöön yhtä kuljetusketjua varten. Scaniat kulkevat tehtaan ja varaston välillä lähes 24/7 ja olemme todella iloisia, että saimme olla mukana tämän projektin toteutuksessa. Kuljetusten sähköistyminen etenee ja tämä on osoitus Scanian kyvystä toteuttaa oikeita, tehdastuotannon kannalta kriittisiä täysin sähköistettyjä kuljetuksia yhdessä asiakkaidemme kanssa, iloitsee Scania Suomen Michael Mannfors.