Metsätrans

Tuula Pukkala: Yhteisöllisyys

Puolisoni Juhan kanssa olemme pienen kylämme kyläseuran jäseniä. Viime vuonna anoimme kylämme kehittämiseen rahoitusta Leader Suupohjalta yleishyödyllisenä investointihankkeena, mistä olen vuosi sitten kolumnissani maininnut, kun toivotin ihmisiä maalle luonnon rauhaan. Pieni kyläyhdistyksemme oli onnekas, sillä saimme Leader-rahoituksen, jolla tavoittelemme ensisijaisesti yhteisöllisyyden lisäämistä vapaa-ajan alueen kävijöiden ja talkootyöläisten kesken.

Rahoitus on edellytys kehittämisideoidemme toteuttamiseksi, mutta ilman talkoohenkeä mitään mahtavaa ei olisi saatu aikaan. Kylässämme tunnemme toisemme ja samalla talkoita tehden tutustumme entistäkin paremmin. Yhteisössä on oltava hyvää tahtova ydinryhmä, joka innostaa, ideoi, toimii ja delegoi, sanoo yhteisökyläkehittäjä Riitta Birck, jonka ajatuksia peilaan omiin kyläkokemuksiini. Riitta Birck on todennut, että yhteisöllisyys syntyy parhaiten yhteisön toiminnan alkaessa, kun uuden aloittaminen innostaa ja päätetään yhdessä tehdä pieniä tekoja. Näistä teoista muodostuu yhdessä tehtynä kokonaisuus, joka on paljon enemmän kuin osiensa summa!

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.