Metsätrans

Pääkirjoitus 3/2018: Kesä

Tero Nurmi

Luet lehteä, jonka ilmestymispäivä on juhannusviikolla. Keskikesän juhla on suomalaisille tavanomainen aika aloittaa vuosiloma ja hieman samoissa tunnelmissa on myös allekirjoittanut. Nyt on mahdollisuus hivenen hengähtää, antaa aikaa perheelle ja vaikka nauttia jalkapallon maailmanmestaruuskisojen seuraamisesta.

Heinäkuun kääntyessä loppupuolelle Suomi alkaa taas heräillä ja myös metsäalalla tilanne sähköistyy nopeasti, kun elo-syyskuun taitteessa kalenterissa on jälleen FinnMetko. Luvassa on mielenkiintoisia tuoteuutuuksia ja tuttujen kohtaamista. Monelle yritykselle monipäiväiseen messuun valmistautuminen on mittava ponnistus ja myös alan lehdelle metko tuo positiivisella tavalla lisää työtä. Yksi metkon kohokohdista on perinteinen puunkuormaajakiertueen finaali, johon lähdetään jälleen äärimmäisen mielenkiintoisista ennakkoasetelmista. Tästä voit lukea lisää täältä.

Jo ennen metkoa tarjolla on useita mielenkiintoisia tapahtumia niin kotimaan kamaralla, kuin ulkomaillakin. Allekirjoittaneen lomailua rytmittää juhannusviikon Euroforest Ranskassa, heinäkuun Interforst Saksassa ja tietenkin Power Truck Show elokuun puolivälissä Härmässä. Kaikista näistä reportaasia luvassa seuraavassa, ennen metkoa ilmestyvässä Metsätrans-lehdessä 4/18.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Omat reissunsa on myös toimituksen muilla jäsenillä. Välittömästi tämän lehden mentyä painoon päätoimittaja Ala-Kutsi suuntasi Alaskaan, ja lehden ilmestymiseen mennessä kotimaahan on ainakin toivottavasti palannut varttunut viestimiehemme Vilkuna, joka teki huiman, 65 vuorokauden moottoripyörämarssin Intiasta Keski-Suomeen. Näistäkin seikkailuista mahdollisesti raporttia luvassa tulevissa lehdissä.

Metsätrans toivottaa kaikille lukijoilleen ja yhteistyökumppaneilleen aurinkoista kesää. Toivottavasti kaikki onnistuvat ottamaan ainakin vähän myös lomaa töiden keskelle. Ja jos törmäillään kesän tapahtumissa ja satut tunnistamaan, niin saa tulla nykäisemään hihasta ja antamaan palautetta lehdestä. Kaikki vinkit ja kommentit auttavat tekemään entistä parempaa lehteä alan ammattilaisille. Palautetta voi toki antaa myös verkon kautta, kotisivuilta, sähköpostitse, facebookissa tai instragramissa. Ollaan yhteyksissä!