Metsäkoneurakointi

Ponsse toimitti 200. simulaattorin Ruotsiin

ponsse simulaattori

Ruotsin ammatilliseen koulutuskeskukseen, Södra Vikeniin, on toimitettu 200. Ponsse-simulaattori. Kyseessä on PONSSE Full Simulaattori, jonka ergonomia varmistaa hyvän harjoitteluasennon ja tekee oppimisesta mielekästä.

Ponsse ja Södra Viken ovat tehneet yhteistyötä useita vuosia. Södra Viken on oppilaitos, jolla on yli 70 vuoden kokemus metsäalan ammattilaisten kouluttamisesta. Ensimmäinen Ponsse-kone toimitettiin oppilaitokseen vuonna 2003.

- On hienoa nähdä metsäoppilaitoksen, jota itse kävin nuorena, saavan Ponssen 200. simulaattorin. Kun myynti, huolto ja ensiluokkaiset tuotteemme sekä yhteistyö oppilaitosten kanssa toimii hyvin, niin tapahtuu hienoja asioita, kuten juuri nyt Värmlannissa, kertoo Ponsse Ruotsin toimitusjohtaja Carl-Henrik Hammar.

Pitkät perinteet metsäalalla

Södra Viken on kouluttanut metsäalan ammattilaisia vuodesta 1947 lähtien. Metsäalan koulutus aloitettiin oppilaitoksessa Värmlannin metsänhoitolautakunnan aloitteesta, ja toiminnasta on vastannut vuodesta 2003 lähtien Sunnen kunta.

- Arvostamme Ponssen palvelualttiutta ja erinomaista yhteistyötämme. Meille tämä tarkoittaa mahdollisuutta tarjoa modernia ja ajantasaista opetusta vuodesta toiseen, kertoo Södra Vikenin rehtori Monica Olofson.

Taloudellista ja ekologista opetusta sekä ammattilaisille että opiskelijoille

PONSSE-simulaattoreilla opetus on taloudellista, ekologista, tehokasta ja turvallista sekä opiskelijoille että kokeneemmille kuljettajille. Simulaattoriharjoittelulla metsäkoneen kuljettaja tai sellaiseksi aikova pystyy kätevästi sisäistämään kaikki metsätyön olennaisimmat vaiheet ja saa hyvää tuntumaa koneen käytöstä aidolta tuntuvassa ympäristössä. Harjoittelu soveltuu myös huoltohenkilöstön kouluttamiseen. Ponsse-simulaattoreiden kehitetty ergonomia pitää huolen hyvästä harjoitteluasennosta ja tekee oppimisesta mielekästä.