Metsäkoneurakointi

Uusimmat innovaatiot esiteltiin Ponsse Show Sweden 2024-tapahtumassa

Ponsse AB juhlisti 30-vuotista taivaltaan kesäkuun alkupuolella Surahammarissa noin 500 vieraan kanssa. Kahden päivän tapahtumassa nähtiin työnäytöksiä kolmella leimikolla. Samalla ensiesittelynsä saivat Ponsse Scale, eli kuormatraktoreiden langaton vaakajärjestelmä ja Ponsse High-Precision Positioning, harvesterin tarkkuuspaikannus. Lisäksi nähtiin Ponsse Buffalo, jonka kuormatila oli valmistettu SSAB:n fossiilittomasta teräksestä, ensimmäisenä metsäkonevalmistajana maailmassa.

Ponsse Scale
Ponsse Scale on tuotannossa elokuusta alkaen ja saatavilla kaikkiin uusiin kuormatraktorimalleihin ja retrofit-paketteina myös vanhempiin. Tässä esittelykäytössä malliston suurimmassa, vuoden 2022 Ponsse Show Swedenissä lanseeratussa Mammothissa. Punnitus on täysin automatisoitu ja integroitu koneen tietojärjestelmään.

Ponssen asema Ruotsissa on kasvanut merkittävästi kuluneiden kolmen vuosikymmenen aikana. Vuosi 2023 oli Ponsse Ab:lle kaikkien aikojen paras, kun koneita myytiin 154 kappaletta.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.