Metsäkoneurakointi

Pohjoismaiset asiakkaat odottavat uudistunutta Wisentiä ja Elkiä

FinnMETKO-näyttelyssä esitellyt Wisent- ja Elk -kuormatraktorit kiinnostavat erityisesti suomalaisia ja skandinaavisia asiakkaita. Erityisen odotettu uutuus on Active Cabin -ohjaamojousitus, joka saadaan nyt myös näihin pienempiin kuormatraktoreihin.

Jani Liukkonen, Jaakko Laurila, Ponsse
Suomen maajohtaja Jani Liukkonen sekä Pohjoismaiden ja Baltian toimintojen johtaja Jaakko Laurila ovat tyytyväisiä Ponssen METKO-näyttelyssä esittelemiin uutuuksiin. Uudet ominaisuudet vastaavat hyvin Pohjolan ja Baltian asiakkaiden toiveisiin.

- Ohjaamojousitusta on toivottu myös pienempiin ajokoneisiin ja sen myynti alkoi Metkossa. Jousitus lisää mukavuutta ja tehokkuutta. Siitä on apua erityisesti, kun ajokoneella ajetaan tyhjänä kovempaa vauhtia laanilta takaisin savotalle ja maa on kovassa jäässä, kertoo Ponssen Suomen maajohtaja Jani Liukkonen.

Pohjoismaiden ja Baltian toimintoja johtava Jaakko Laurila arvioi, että asiakkaat ilahtuvat kokonaisuudesta, joka muodostuu lukuisista pienistä uudistuksista. Esimerkiksi Wisentin ja Elkin runko ja runkonivel on uudistettu. Tällä on saatu lisää kuormankantokykyä, joustavuutta ja kestävyyttä, kuitenkaan lisäämättä koneen painoa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Kaikille uudistuksille on yhteistä se, että ne lisäävät mukavuutta, nopeutta ja tehokkuutta. Näitä uudistuksia on kehitetty yhteistyössä urakoitsijoiden ja metsäyhtiöiden kanssa. Koneita on kehitetty asiakkaiden toiveiden mukaan, kuten jo Einarin aikoina, sanoo Laurila.

Ponsse Wisent
Uudistunut Ponsse Wisent.

Tarkkuutta ja käyttömukavuutta

Energiapuun kysyntä on viime vuosina kasvanut Pohjolassa ja tähän tarpeeseen vastaa Ponsse Scale -kuormainvaaka. Uusi kuormainvaaka on yhtä tarkka ja varmatoiminen kuin vanha, mutta langaton ja automaattinen. Kuormainvaa´asta on apua paitsi energiapuun korjuussa, myös kuitu- ja tukkipuun ajossa, kun halutaan optimoida kuormien koko.

- Sähköisesti säädettävät ja muistilla varustetut käsinojat ovat varmasti käyttäjän huomaama uutuus. Säädöt löytyvät helposti istuimen muistista nappia painamalla, kun oma työvuoro alkaa, kertoo Laurila.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Sähköinen säätö on saatavilla lisävarusteena. Myös perusvarustellun istuimen kahvojen säätö on muuttunut. Kun vanhat kahvat olivat pallonivelen päässä, niin uudet kahvat liikkuvat liukukiskoilla. Oikean asennon löytäminen ja pitäminen on nyt paljon helpompaa.

Ponsse Scale
Ponsse Scale punnitsee, sekä lajittelee, tallentaa ja hallinnoi kuormatietoja kaikissa työvaiheissa.

Metsäyhtiöiden toive on täytetty

Entistäkin tarkempi paikannus on ollut metsäyhtiöiden toiveena. Uudella Ponsse High-Precision Positioning -järjestelmällä voidaan paikantaa paitsi itse kone, myös harvesteripään sijainti alle puolen metrin tarkkuudella. Käytännössä järjestelmällä voidaan paikantaa yksittäisen kannon tai kasan sijainti. Harvesterin kuljettaja näkee karttanäytöllä selkeästi hakattavan alueen rajat ja toisaalta kuormatraktorin kuljettaja näkee entistä tarkemmin harvesterin tekemän ajouran sekä kasat tavaralajeittain.

Ponsse High Precision Positioning
Ponsse High-Precision Positioning on saatavilla kaikkiin Ponssen harvestereihin, joissa on käytössä Active Crane.

Laurila ja Liukkonen arvioivat, että myös monet muut Metkossa esitellyt uutuudet ilahduttavat asiakkaita. Esimerkiksi uudistunut H7-hakkuupää tulee olemaan Etelä-Suomen ja Etelä-Ruotsin urakoitsijoiden mieleen. Hakkuupään rakennetta on muutettu siten, ettei lumi tai roska pakkaannu sylintereiden taakse, rullien syöttönopeus muuttuu automaattisesti puun paksuuden mukaan ja rullat kannattelevat puuta nyt alhaalta eivätkä sivulta, jolloin puu kulkee hakkuupään läpi kevyemmin ja varmemmin.

Ponsse H7
Ponsse H7.
Ponsse Active Crane
Active Crane -kärkiohjaus tulee saataville nyt myös C5- ja C6 -liukupuominostureihin. Active Crane helpottaa kuormaimen käyttöä ja auttaa etenkin uusia kuljettajia.
Jani Liukkonen, Jaakko Laurila, Ponsse
Useimmat uutuudet tulevat saataville myös jälkiasenteisina vanhempiin koneisiin varaosien kautta, Liukkonen ja Laurila huomauttavat.