Metsäteollisuus

Metsä Group palkittiin vuoden 2021 Suomen startup-ystävällisimpänä yrityksenä

Metsä Group startup

Metsä Group on valittu vuoden 2021 startup-ystävällisimmäksi yritykseksi Suomessa. Palkinnon jakaa yrittäjyys- ja startup-yhteisö Tribe Tampere.

- Metsä Group on aktiivisesti kehittänyt yhteistyötään startup-kentän kanssa, konkreettisempana toimena innovaatioyhtiö Metsä Springin perustaminen noin neljä vuotta sitten. Olemme erittäin kiitollisia ja ylpeitä siitä, että määrätietoinen panoksemme on johtanut tähän tunnustukseen, toteaa startup-sijoitustoiminnasta Metsä Groupissa vastaava Erik Kolehmainen.

Palkinnon valintakriteerinä on vahva startup-asenne ja toiminta useilla osa-alueilla kuten ekosysteemiin kuuluvien toimijoiden tukemisessa. Tänä vuonna painopiste on yritysten toimissa, joilla puututaan pandemian aikaisiin haasteisiin ja sen ennennäkemättömiin seurauksiin ympärillämme.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Metsä Group on osoittanut suurta omistautumista tukiessaan Suomen startup-kenttää ja tuonut toimintaansa esille kilpailussa selkeästi ja yksityiskohtaisesti, palkintoraadista kommentoidaan.

Metsä Group investoi Metsä Springin kautta lupaaviin startup- ja aikaisen vaiheen yrityksiin, jotka voisivat tulevaisuudessa toimia osana Metsä Groupin liiketoimintaekosysteemiä. Metsä Spring on toimintansa aikana käynyt läpi tuhansia uusia ajatuksia ja tutustunut tarkemmin jo yli viiteensataan potentiaaliseen puuhun liittyvään innovaatioon, joista viiteen se on sittemmin sijoittanut. Kolmea tehtyä startup-sijoitusta (Woodio, Montinutra ja Innomost) yhdistää se, että niiden oma tuotanto perustuu Metsä Groupin tuotantolaitosten sivuvirtoihin. Kaksi muuta sijoitusta ovat Metsä Springin omia demo-hankkeita, jotka liittyvät uudenlaisiin tekstiilikuituihin sekä 3D-pakkaustuotteisiin.

Toiminnassaan Metsä Springillä on nykyään kaksi roolia. Alkuperäisen roolinsa mukaan Metsä Spring etsii ja kehittää Metsä Groupin kannalta uusia liiketoimintoja. Tähän rooliin liittyy myös aktiivinen yhteistyö startup-yritysten kanssa. Vuonna 2021 Metsä Springin roolia laajennettiin perustamalla konsernitason T&K-toiminto Metsä Springiin. Tämän tavoitteena on tukea ja edistää Metsä Groupin nykyisten liiketoiminta-alueiden T&K-toimintaa.