Metsäteollisuus

Metsä Group palkittiin toistamiseen Suomen startup-ystävällisimpänä yrityksenä

Metsä Group on palkittu vuoden 2022 startup-ystävällisimpänä yrityksenä Suomessa. Palkinnon jakaa yrittäjyys- ja startup-yhteisö Tribe Tampere. Metsä Group voitti palkinnon toistamiseen, sillä se palkittiin Suomen startup-ystävällisimpänä yrityksenä myös vuonna 2021.

Metsä Spring

- Olemme erittäin kiitollisia ja ylpeitä siitä, että määrätietoinen panoksemme on johtanut jälleen tähän tunnustukseen, kertoo startup-sijoitustoiminnasta Metsä Groupissa vastaava Erik Kolehmainen.

- Osallistumisemme on muutakin kuin pelkkää pääoman sijoittamista lupaaviin startup-yrityksiin. Strategisen yhteistyön ansiosta startupit hyötyvät Metsä Groupin teollisista voimavaroista ja osaamisesta, mikä helpottaa metsäpohjaista biotaloutta edistävää tutkimusta ja kehitystä sekä innovaatioita.

Erik Kolehmainen

Voittajavalinnassa Metsä Groupia kiitettiin muun muassa avoimuudesta, ylimmän johdon tuesta sekä tavasta, jolla Metsä Group tukee omia asiantuntijoitaan kohti yrittäjyyttä. Lisäksi Metsä Group on selvittänyt merkittävimpiä pullonkauloja korporaatioiden ja startupien yhteistyössä ja lähtenyt aktiivisesti ratkomaan niitä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Spring on konkreettinen esimerkki Metsä Groupin sitoutumisesta innovaatioiden ja startupien kasvun auttamiseen. Metsä Group investoi Metsä Springin kautta lupaaviin aikaisen vaiheen yrityksiin, jotka voisivat tulevaisuudessa toimia osana Metsä Groupin liiketoimintaekosysteemiä.

Investointien lisäksi Metsä Group tarjoaa startupeille osaamistaan puun raaka-ainekäytöstä. Lisäksi yhtiö auttaa startupeja hyödyntämään parhaat raaka-ainevirrat omissa tuotteissaan. Startupit voivat rakentaa oman tuotantonsa osaksi Metsä Groupin laitoksia, joissa startupit voivat testata teknologiaansa ennen markkinoille skaalautumista. Metsä Group voi myös avustaa esimerkiksi oikeiden kumppanuuksien löytämisessä ja laitehankinnoissa, sekä järjestää työturvallisuus- ja eettisen toiminnan koulutuksia ja auttaa liiketoiminnan kehittämisessä.

Yhteistyöstä hyvänä esimerkkinä toimii yksi Metsä Springin salkkuyhtiöistä Montinutra, joka jalostaa metsäteollisuuden sivuvirtoja arvokkaiksi biokemikaaleiksi. Montinutran tavoite on tuottaa tärkeitä ainesosia kosmetiikkaan ja kemianteollisuuteen esimerkiksi kuusen sahanpurusta saatavista uutteista. Montinutra on aloittanut tuotantolaitoksen hankesuunnittelun Metsä Groupin Vilppulan sahan yhteyteen.

- Metsä Groupin ansiosta meillä on varma ja skaalautuva pääsy tarvittaviin raaka-aineisiin, jotka tulevat sivuvirroista ja jotka eivät vaadi esimerkiksi ruuantuotantoon tarvittavaa peltopinta-alaa. Uusien biokemikaalien tuotteiden tuonti markkinoille on pidempi prosessi, joten Metsä Groupin tarjoama laaja ja kattava tuki on ensiarvoisen tärkeää, kun kasvatamme tuotantokapasiteettiamme kaupalliseen mittakaavaan, sanoo Montinutran toimitusjohtaja Jaakko Pajunen.