Tapahtumat

Keslan sammutusperävaunu Elmia Wood-messuilla

Kesla sammutusperävaunu

Kesla on tunnettu useista metsäteknologian ja materiaalinkäsittelyn laitteistaan yhtenä esimerkkinä traktorin metsäperävaunut. Viime vuosina traktorivarusteiden monikäyttöisyyttä on lisätty ja yritys onkin tuonut markkinoille perinteiseen traktorin metsäperävaunuun perustuvan sammutusperävaunun.

Säiliö täytettävissä vaikka järvestä

Uusi sammutusperävaunu perustuu vahvaan KESLA 144ND traktorin metsäperävaunuun, johon on rakennettu vahva, erikoismuovinen tankki ja monipuolinen sammutusvarustelu. Sammutusperävaunu on varustettu kahdella vesitykillä. Toinen näistä on kuormaimen puomissa ja toinen vaunun takana. Kuormaimen puomissa oleva vesitykki yltää jopa 30 metriin. Kymmenen kuution vesitankin täyttäminen onnistuu joko verkostosta tai luonnon vesilähteistä, kuten järvistä.

Sammutusperävaunu on varustettu omalla hydrauliikalla, joten se on helppo yhdistää mihin tahansa maataloustraktoriin. Yhdistelmän pystyy ajamaan perille eli erillistä lavettia ei tarvita. Maastossa operoimista helpottaa veto. Vedoksi voidaan valita joko kevyempi rullaveto tai vaativiinkin olosuhteisiin sopiva napaveto.

Esillä laaja traktorivarustemallisto metsään, maatalouteen ja kunnallisteknisiin töihin

Kesla perävaunut ja kuormaimet sopivat erinomaisesti perinteisiin metsätöihin, mutta sen lisäksi myös maatalouteen tai kunnallisteknisiin töihin.

Osastolla on esillä runsas valikoima eri kokoluokan paketteja.

Yhtenä uutuutena on KESLA 326T-kuormain. Järeä kuormain ulottuu aina 9,1 metriin ja nostovoimaa löytyy 84 kNm. Tarvittava traktorihydrauliikan paine on luonnollinen 190 bar, minkä ansiosta kuormaimen tehojen hyödyntäminen onnistuu useimmilla traktoreilla. Kuormaimeen huoltoystävällisyyttä lisää puomin sisälle siirretty letkutus. Esillä on myös KESLA 144-vaunuihin saatavissa oleva KESLA forestCOMBI -bioenergialava. Vaunu on varustettu kipillä sekä hydraulisella takalaidalla. Lava on helppo asentaa 144-vaunun päälle ja se voidaan varastoida mukana tulevien tukijalkojen päällä.

Pohjoismainen toimija

KESLA-tuotteet valmistetaan Suomessa. Yritys on perustettu jo vuonna 1960. Sen tuotteet tunnettiin aiemmin PATU-merkkisinä. Tuotteet ovat tunnettuja erityisesti kestävyydestään, joskin laitteiden käytettävyys ja niissä hyödynnettävä älykkyys ovat nousseet merkittäviksi tekijöiksi kestävyyden rinnalle.

KESLA-traktorivarusteita Ruotsissa myy Lantmännen Maskin. Tuotteet ovat esillä Lantmännenin messuosastolla 571.