Metsäkoneurakointi

Ponsse on myynyt Venäjän tytäryhtiönsä

Ponsse

Ponsse Oyj on myynyt Venäjän ja Valko-Venäjän PONSSE-palveluista vastanneen tytäryhtiönsä OOO Ponssen koko osakekannan. Ponsse allekirjoitti tänään 28. kesäkuuta 2022 kauppakirjan, jonka mukaan Ponssen Venäjän liiketoiminta siirtyy OOO Bisonin omistukseen kaupan edellytysten täytyttyä. Ponsse tiedotti aikeistaan luopua Venäjän liiketoiminnoistaan 15. kesäkuuta 2022.

Ostaja OOO Bisonin omistaa Aleksey Voronkevich, jonka johtama Dormashimport on vastannut PONSSE-metsäkoneiden jälleenmyynnistä Venäjän itäosissa vuodesta 2007.

Yhtiöt eivät kerro kauppahintaa. Yritysjärjestelyllä ei ole merkittävää tulosvaikutusta eikä Ponsse tule kirjaamaan toisen vuosineljänneksen tuloslaskelmaan merkittävää arvonalentumista tai myyntivoittoa kaupan seurauksena.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Ponsse luokittelee kaupan kohteena olevat toiminnot myytävänä oleviksi omaisuuseriksi ja raportoi ne lopetettuina toimintoina. Yritysjärjestelyn tarkempia taloudellisia vaikutuksia arvioidaan parhaillaan, ja vuoden 2021 vertailuluku ja kuluvan vuoden tulosohjaus päivitetään vastaamaan uutta liiketoimintarakennetta viimeistään puolivuosikatsauksen yhteydessä. Yhtiö julkaisee puolivuosikatsauksen 9. elokuuta 2022.

Kaupan odotetaan toteutuvan Q3/2022 loppuun mennessä. Kauppa vaatii toteutuessaan paikallisten kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Venäjän ja Valko-Venäjän myynnin osuus Ponssen liikevaihdosta on ollut noin 20 prosenttia vuoden 2021 tilinpäätöksestä laskettuna. Ponssen Venäjän vienti- ja palvelutoiminnot ovat olleet keskeytyneitä 2. maaliskuuta 2022 alkaen, jolloin yhtiö tiedotti keskeyttävänsä kaiken vientitoiminnan Venäjälle ja Valko-Venäjälle. Samalla myös OOO Ponsse keskeytti paikalliset varaosa- ja huoltopalvelutoimintonsa.