Metsäkoneurakointi

Ponssen Venäjän tytäryhtiön myynti päätökseen

Ponsse on 18.9.2023 saattanut päätökseen Venäjän ja Valko-Venäjän PONSSE-palveluista vastanneen tytäryhtiönsä OOO Ponssen koko osakekannan myynnin. Ponssen Venäjän liiketoiminta siirtyi venäläisyhtiö OOO Bisonin omistukseen, kun kaupan edellytykset täyttyivät ja kauppa sai paikallisten viranomaisten hyväksynnän.

ponsse venäjä

Kaikki Ponssen tytäryhtiön, OOO Ponssen, toimitilat varaosavarastoineen ja huoltoautoineen ovat siirtyneet OOO Bisonin omistukseen ja henkilökunta OOO Bisonin palvelukseen. Ponssen kaikki Venäjän vienti- ja palvelutoiminnot ovat olleet keskeytyneitä 2.3.2022 alkaen.

Ponsse luokittelee kaupan kohteena olleet toiminnot myytäviksi omaisuuseriksi ja raportoi ne lopetettuina toimintoina. Yhtiö on raportoinut jatkuvia liiketoimintoja 9.8.2022 julkaistusta puolivuosikatsauksesta alkaen uuden liiketoimintarakenteensa mukaisesti.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Yritysjärjestelyn tulosvaikutukset tullaan raportoimaan 24.10.2023 julkaistavassa Q3-osavuosikatsauksessa. Järjestelyn vaikutus lopetettujen liiketoimintojen tulokseen arvioidaan olevan negatiivinen, mutta sillä ei ole vaikutusta yhtiön tulosohjaukseen.

Ponsse tiedotti aikeistaan luopua Venäjän liiketoiminnoistaan 15.6.2022 ja ilmoitti allekirjoittaneensa kauppakirjan koko OOO Ponssen osakekannan myynnistä 28.6.2022. Kauppa saatettiin päätökseen lopullisesti eilen.