Tapahtumat

John Deere Forestry Oy: Esittelyssä Interforst-messuilla Saksassa 17-20 heinäkuuta

John Deere Forestry

John Deere Forestry Oy on vastannut asiakkaiden tarpeisiin puunkorjuussa jo 50 vuoden ajan. Yhtiön sitoutuminen puunkorjuuratkaisuiden kehittämiseen on tuonut alalle useita uraauurtavia, tuottavuutta parantavia ja asiakkaan työtä helpottavia innovaatiota. Interforstissa John Deere esittelee 1010G-, 1110G- ja 1210Gkuormatraktorit sekä 8WD harvesterit 1170G H423-harvesteripäällä, 1270G H425-harvesteripäällä ja 6WD 1470G harvesterin varustettuna H425-harvesteripäällä. Esillä ovat myös harvennukseen suunnitellut H423- ja H212-harvesteripäät, älykäs puomin kärkiohjaus (IBC) sekä TimberMatic Kartat - ja TimberManager -sovellukset.

John Deere esitteli kääntyvän ja vakaavan ohjaamon metsäkoneisiin vuonna 2008. Kääntyvä ja vakaava ohjaamo seuraa automaattisesti puomin käännön liikkeitä ja antaa kuljettajalle aina parhaan mahdollisen näkymän suoraan sekä työskentelyalueelle että koko leimikolle. Automaattisen vakaustoiminnon ansiosta kuljettaja istuu suorassa epätasaisessakin maastossa. Ohjaamo auttaa kuljettajaa ylläpitämään oikeita työasentoja, jotka eivät rasita selkää ja hartiaseutua. Mukava ohjaamo on tärkeä tuottavuustekijä sekä työpäivän että koko työuran ajan. Asiakkaistamme 85 % valitsee metsäkoneeseen ergonomisen kääntyvän ja vakaavan ohjaamon.

Metsäkoneteknologian merkkipaalu, John Deeren älykäs puomin kärkiohjaus (IBC - Intelligent Boom Control) on saatavana kaikkiin John Deere WCTL metsäkoneisiin. Kärkiohjaus esiteltiin ensi kerran vuonna 2013. Uusin IBC 3.0 -versio tuo käyttöön kuljettajaa avustavia ominaisuuksia, jotka ohjaavat oikeanlaisiin työmenetelmiin, lisäävät tuottavuutta ja parantavat koneen jälleenmyyntiarvoa.

  • Harvesteripään ylipyörityksen esto säästää letkuvaurioilta.
  • Syötön avustin ohjaa kuljettajaa välttämään puun syöttöä konetta tai ohjaamoa kohti.
  • Sahauksen avustin ohjaa kuljettajaa välttämään sahausta ohjaamoa kohti.

Syöttötoiminto hidastuu merkittävästi syötettäessä puuta kohti konetta ja pysähtyy kohdatessaan määritellyn varoalueen. Sahauksen avustin ohjaa kuljettajaa välttämään sahausta ohjaamoa kohti. Harvesteripään ylipyörityksen esto säästää letkuvaurioilta. Kuljettajaa avustavat sekä oikeanlaisiin työmenetelmiin ohjaavat toiminnot säästävät konetta myös ulkoisilta vaurioilta, alentavat ylläpitokustannuksia ja parantavat koneen jälleenmyyntiarvoa. IBC 3.0 on saatavana 1270G (H425, H425HD ja H424) ja 1470G (H425 ja H425HD) harvesterimalleihin.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Uusin versio IBC 3.0 on jälleen yksi teknologian merkkipaalu, sillä se mahdollistaa älykkäiden, kuljettajan työtä avustavien ja tuottavuutta parantavien toimintojen lanseeraamisen myös tulevaisuudessa.

TimberMaticTM Kartat ja TimberManagerTM

TimberMatic Kartat ja TimberManager ovat olleet vakio-ominaisuuksia kaikissa uusissa John Deeren G-Sarjan harvestereissa ja kuormatraktoreissa syksystä 2018 alkaen. Asiakkaat saavat sovelluksen uudet päivitysversiot aina veloituksetta käyttöönsä. Järjestelmä voidaan myös jälkiasentaa laitteistovaatimukset täyttäviin vanhempiin koneisiin.

TimberMatic Kartat avaa kuljettajille reaaliaikaisen tuotantonäkymän leimikosta. Harvesterin mittalaitteen keräämä tieto ja GPS:n antama tarkka sijainti kaadetusta puustosta siirtyy automaattisesti harvesterista TimberMatic -sovellukseen ajokoneen kuljettajan käyttöön. Tiedot koneiden välillä päivittyvät reaaliaikaisesti pilvipalvelun kautta ja kaikki samalla työmaalla työskentelevät kuljettajat näkevät leimikon korjuutilanteen reaaliajassa. Kartalla näkyvät kaikki puutavaralajit omilla väreillään, yksittäisen pöllin tarkkuudella.

Työn suunnittelu ja tehokkaan ajojärjestyksen valinta on yksinkertaista. Eri tavaralajien täsmällinen sijainti ja määrä on esitetty kartalla yhdessä ajouraverkoston kanssa. Ajokoneen kuljettaja voi valita haluamansa tavaralajin sijainnin tietyltä leimikon alueelta tai tietyn ajouran varrelta, ja kartta näyttää puutavaran tarkan määrän. Työskentelystä tulee suunnitelmallista ja tehokasta. Kuljettaja pystyy helposti merkitsemään kuljettamansa puutavaran ajetuksi varastopaikkaan. Varastopaikkaan ajetun puutavaran tarkka määrä on tiedossa ja täsmällinen tieto leimikon edistymisestä näkyy kuljettajien lisäksi reaaliaikaisesti myös urakoitsijalle.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Reaaliaikainen tieto puutavaran tarkasta sijainnista ja reitin suunnittelu auttavat vähentämään edestakaisin ajoa leimikolla. Polttoaineen kulutus ja siitä aiheutuvat päästöt alenevat. Myös maapohjaan tulee vähemmän kuormitusta turhaa ajoa vältettäessä.

Kuljettajat voivat karttaan lisättävillä merkinnöillään korostaa huomioitavia paikkoja muille käyttäjille. Esimerkiksi pehmeä maastokohta on helppo huomioida ajojärjestystä suunniteltaessa. Reaaliaikaisen kartan avulla myös seuraavan vuoron kuljettaja näkee leimikon täsmällisen tilanteen yksittäisen pölkyn tarkkuudella.

TimberManager on yrittäjän näkymä työmaalle. Järjestelmästä näkyy havainnollisesti leimikon eteneminen kuutioina ja prosentteina. Tarkka tieto varastopaikassa olevan puun määrästä helpottaa jatkokuljetuksen suunnittelua ja parantaa koko toimitusketjun toimintaa.

Automaattisesti sähköpostiin tuleva viikko- tai kuukausiraportti helpottaa yrittäjän työtä. TimberManager-raportin avainluvut kertovat kaiken oleellisen tiedon yrittäjän konekohtaisesta toiminnasta ja tuottavuudesta. Täsmällinen tieto auttaa liiketoiminnan kehittämisessä. Raportin avainlukuja ovat: ajotunnit, kuutiot (m3), keskimääräinen runkokoko, runkomäärä yhteensä, kuutioita (m3) tunnissa, runkoja tunnissa, keskimääräinen polttoaineen kulutus litraa tunnissa, polttoaineen kulutus litraa per kuutio (m3), polttoaineen kokonaiskulutus ja moottorin tyhjäkäynnin määrä prosentteina.

Sähköiset tukimateriaalit TimberManager -sovelluksen kautta

Koneiden käyttöohjeet, kaaviot ja muut tukimateriaalit löytyvät nyt koneiden lisäksi myös toimiston tietokoneelta tai tabletista. TimberManagerin päävalikossa on linkki, tai järjestelmään voi kirjautua suoraan osoitteesta manualportal.deere.com. Kirjautuminen järjestelmään vaatii MyJohnDeere-käyttäjätunnuksen. Järjestelmän käyttö on erittäin helppoa. Koneen käyttöön tai vaikkapa päivittäishuoltoon liittyviin kysymyksiin löytyy nopeasti vastaus konekohtaisesta dokumentaatiosta. Järjestelmä on käytössä ilman veloitusta kaikille asiakkaille, joilla on MyJohnDeere-organisaatio ja sen alla aktiivisia koneita. Verkkopohjaisessa järjestelmässä tarjolla ovat aina viimeisimmät versiot.

Esittelyssä uusi XE jatke

XE-jatke on täysin uusi taittopuomi yksiosaisella jatkeella ja ulkoisella letkujen reitityksellä pienten ja keskikokoisten kuormatraktoreiden CF5, CF7 ja CF7S 8,5 m puomeille.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Rakenne on yksinkertainen ja kestävä, ja siinä on vähän hitsauksia ja ruuvinreikiä. Hyvän geometrian ansiosta puomia on helppo hallita, ja uusi valojen sijoitus jatkeen alla lisää näkyvyyttä puomin kärkeen. Puomi on kapea ja sivuilta sileäpintainen, joten se ei harvennuksessa vahingoita jäljelle jätettäviä puita. Taittopuomin letkujen reititys on paremmin suojattu. Y-linkki riipukkeen ansiosta letkut puomilta rotaattorille ja kouralle kulkevat rakenteiden suojassa. Ulkoisia letkulenkkejä ei ole. Erinomaisen 2850 kg vetovoiman ansiosta myös tuottavuus paranee.

Jatke tulee myyntiin syksyllä 2022 ja tuotanto alkaa talvella 2022–2023.

Hencon Forestry avaa myynti- ja palvelukeskuksen Saksaan

Jälleenmyyjä Hencon Forestry palvelee asiakkaita Saksassa alueella Lower Saxony, North Rhine-Westphalia, Rhineland-Palatinate ja Saarland (postinumerot 40–48, 50–53, 57–59 ja 66–67). Uusi toimipaikka Saksassa sijaitsee Brandscheidissä, 50 km Bonnista etelään. John Deeren pitkäaikaisin jälleenmyyjä Nuhn GmbH & Co. KG verkostoineen palvelee edelleen metsäalan asiakkaita muualla Saksassa.

- Saksa on erittäin tärkeä markkina-alue John Deerelle. Sekä Nuhn GmbH:lla että Hencon Forestryllä on vahva kokemus metsäkoneasiakkaiden palvelusta myyntialueellaan ja uusin investointi parantaa huolto- ja varaosapalvelumme saatavuutta asiakkaillemme entisestään, kertoo Sami Kulmala, Manager Sales &
Distribution.