Metsäkoneurakointi

Komatsu Forest Oy vahvistaa johtoryhmäänsä

Huhtikuun 1. päivänä yhtiön toimitusjohtajana aloittaa Jari Alahuhtala. Nykyinen toimitusjohtaja Timo Korhonen aloittaa samalla päivämäärällä Komatsu Forest Oy:n markkinointijohtajana. Asiaa kommentoi tässä vaiheessa ainoastaan Komatsu Forest AB:n varatoimitusjohtaja Ola Boström. Komatsu Forest Oy:n uusi johtoryhmä järjestää tiedotustilaisuuden 17.4.2018.

-Suomi on yksi Komatsu Forestin tärkeimmistä markkinoista, onhan Suomi edelleen tavaralajimenetelmän ja metsätalouden kehityksen edelläkävijä. Uudella organisaatiolla voimme palvella jatkossa parhaiten asiakkaitamme Suomessa ja Baltiassa. Alahuhtala ja Korhonen ovat molemmat arvostettuja ammattilaisia, jotka työskentelevät jatkossa yhdessä vahvistaen asiakaspalvelua, Komatsu Forest Oy:tä sekä Komatsu-brändiä edelleen, sanoo Komatsu Forest AB:n varatoimitus- ja markkinointijohtaja Ola Boström.

Jari Alahuhtala on 30-vuotisen uransa aikana ollut Komatsu Forest AB:n jälkimarkkinointipäällikkönä, Komatsu Forest Oy:n toimitusjohtajana ja viimeksi Komatsu Forest BCIS, Venäjän yksikön toimitusjohtajana. Hänet kutsuttiin perustamaan Komatsu Forestin Venäjän yksikkö Pietariin 10 vuotta sitten, tuon jälkeen Alahuhtalan johdolla on perustettu useita varaosa- ja logistiikkakeskuksia, lisätty jälleenmyyjäverkostoa 3:sta 34:ään sekä vahvistettu koulutusverkostoa yhteistyössä metsäkoulujen sekä yliopistojen kanssa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Nimitykseni Komatsu Forest Oy:n toimitusjohtajaksi, on suuri mahdollisuus – kuin tulisin takaisin kotiin. Tunnen suurimman osan tulevista kollegoista ja myös monia asiakkaita entuudestaan. Vielä 30 vuoden jälkeenkin alalla on erittäin mielenkiintoista tehdä töitä. Olen varma, että kokemuksestani ja verkostostani on hyötyä uudessa työssäni, Alahuhtala kommentoi paluutaan.

Timo Korhonen siirtyy markkinointijohtajaksi. 19 vuotta Komatsu Forest Oy:ssä työskennelleen Korhosen rekrytoi yhtiöön Jari Alahuhtala vuonna 1999. Hän aloitti Keski-Suomen konemyyjänä, jatkoi käytettyjen koneiden päällikkönä, myöhemmin markkinointipäällikkönä, kunnes nimitettiin toimitusjohtajaksi vuonna 2010. Korhosen lähes 8 vuoden johtajuuden aikana Komatsu Forest Oy on mm. laajentanut omaa huolto- ja varaosakeskusverkostoa uuden Pirkkalan keskuksen lisäksi Jyväskylään ja Rovaniemelle, sekä dealer verkostoa Itä-, Pohjois- ja Länsi-Suomessa. Viime vuonna yhtiö otti käyttöön uuden varaosien logistiikkaratkaisun, jolla on parannettu ja nopeutettu asiakaspalvelua entisestään.

-Uudessa työssäni pystyn keskittymään paremmin myyntitiimin voimistamiseen, myynnin edistämiseen sekä asiakassuhteisiin Suomessa ja Baltiassa. Tavoitteena on luonnollisesti lisätä myyntiä Suomessa ja Baltiassa. Komatsu Forestin tuotepaletti sopii tänne täydellisesti, meillä on mahdollisuus lisätä konemyyntiä. Vuosi 2018 on meille yhtiönä mielenkiintoinen, uutena ykköstuotteena saamme myyntiin 901XC:n. Se on kone, jota tarvitaan harvennuksilla sekä lisääntyvillä pehmeiden maiden kohteilla. Lanseeraamme myös uuden keskikokoisen hakkuupään C124:n sekä uuden kuormatraktorien kuormaintekniikan, SmartFlow:n. Päätapahtumamme monien aktiviteettien lisäksi on FinnMETKO 2018 -näyttely, jossa uutuudet ovat esillä, toteaa Korhonen Komatsu Forest Oy:n tekemässä yhteenvedossa Komatsu Forest AB:n Suomen markkinoita koskeneessa tiedotteessa.