Metsäkoneurakointi

Komatsu Forest Oy rakentaa Keski-Suomeen uuden asiakaspalvelukeskuksen

Komatsun Venäjän yksikön toimitusjohtajan paikalta Suomeen Komatsu Forest Oy:n toimitusjohtajaksi palannut Jari Alahuhtala kertoi yhtiön suunnitelmista rakentaa Keski-Suomeen uusi asiakaspalvelukeskus. Päätös syntyi 28.8.2018 ja käyttöönoton on määrä tapahtua loppukesästä 2019. Tarkka sijainti ja muut yksityiskohdat ratkeavat marraskuun loppuun mennessä.

Komatsu Forest Oy jatkaa panostuksiaan metsäkoneiden tekniseen ylläpitoon liittyvien palveluiden kehittämisessä.

Komatsu Forest Oy teki 28.8.2018 päätöksen rakentaa Keski-Suomeen uuden palvelukeskuksen metsäkoneiden huoltoa, korjaustoimintaa, käytettyjen metsäkoneiden kunnostamista, varaosa- ja tarvikejakelua ja Komatsu-metsäkoneiden markkinoinnin tukemista varten. Projektin suunnittelu aloitettiin välittömästi.

Lopullinen paikka ja urakoitsija päätetään tämän vuoden marraskuun loppuun mennessä. Rakentamiseen varataan aikaa noin yksi vuosi projektin alkamisesta laskien, joten arvioitu tilojen käyttöönotto tapahtuu loppukesästä 2019. Uusi tilanne edellyttää henkilöstöresurssien kasvattamista.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Komatsu Forest Oy:llä on hyvät kokemukset uusien tilojen vaikutuksesta palvelun laatuun ja tehokkuuteen. Pirkkalan Haikanvuoreen valmistui uusi palvelukeskus syksyllä 2017, Rovaniemen uudet tilat otettiin käyttöön 2014. Omien palvelukeskusten rinnalla Komatsu Forest Oy:n palveluverkostoon kuuluu Suomessa 13 yhteistyöyrityksen palvelupistettä.

Keski-Suomen palvelukeskushanke on esiteltiin myös metkossa, jossa tietoa oli tarjolla myös Komatsu Forest Oy:n palveluliiketoimintansa uusimmista tuotteista. Smart Flow kuormaimen ohjaustekniikkaa oli mahdollisuus testata myös käytännössä.

Komatsun osastolla oli mahdollisuus testata kuormaimen SmartFlow ohjaustekniikkaa. SmartFlow on saatavilla 855, 875 ja 895 kuormatraktoreihin. Se parantaa kuormaimen hallintaa ja työskentelyn tarkkuutta, lisää kuljettajan työssäjaksamista, auttaa aloittelevaa kuljettajaa oppimaan nopeammin, pienentää polttoaineenkulutusta ja nostaa näin tuottavuutta. Metkossa SmartFlow:ta testanneiden palaute oli pääosin erittäin positiivista. Ruotsissa SmartFlow on jo vakio-ominaisuus Komatsu 855 ja Komatsu 875 -kuormatraktoreissa. Suomessa SmartFlow-koneiden toimitukset alkavat syksyn aikana.

Hakkuunäytöksiä Komatsun osastolla ei tällä kertaa nähty. Kyseessä oli tietoinen valinta, joka perustui mm. turvallisuuteen. Harvesterimyynnin tuoreita keihäänkärkiä, kahdeksanpyöräisiä 931XC ja 901XC malleja on tehty asiakkaille tutuksi jo pitkin kevättalvea omissa työnäytöksissä. Seisovat koneet mahdollistivat, että henkilöstö oli täysipainoisesti asiakkaiden palveluksessa keskustelemassa ja antamassa lisätietoa.

Toimitusjohtaja Jari Alahuhtalan mukaan yli puolet Komatsun myymistä harvestereista on jo kahdeksanpyöräisiä, kuormatraktoreissa osuus on jo 90 prosenttia.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Kahdeksanpyöräisen Komatsu 901XC-harvesterin myynti kasvaa tällä hetkellä nopeammin, kuin minkään muun mallin aiemmin, Alahuhtala totesi.

Ajoitus legendaarisen 901-hakkuukoneen kahdeksanpyöräisen vaihtoehdon kehittämiselle on osunut nappiin. Aloite tuli suomalaisilta yrittäjiltä ja myös metsäteollisuus oli aktiivisesti vaatimassa kalustoa tilanteeseen, jossa hakkuumäärät kasvavat ja kohdistuvat yhä useammin harvennuskohteille ja pehmeille maille. Heiluriakseli ja Comfort-keinuteli ovat kombinaatio, jotka jättävät kuormakoneelle kestävän ajouran.