Metsäteollisuus

Metsä Groupin Kemin tehtailla valmistaudutaan vuosihuoltoseisokkiin

Metsä Group, Kemin tehdas

Metsä Groupin Kemin tehtailla pidetään vuoden 2022 vuosihuoltoseisokki viikolla 38. Tuotannon pysäytys aloitetaan osastoittain sellu- ja kartonkitehtaalla perjantaina 16.9.2022. Seisokin aikana tehtaalla tehdään investointi-, huolto-, puhdistus- ja kunnossapitotöitä. Merkittävimpiä töitä ovat Metsä Boardin kartonkitehtaan kehitysohjelman ensimmäiseen vaiheeseen liittyvät investoinnit ja Metsä Fibren sellutehtaan huolto- ja kunnossapitotyöt. Tehtaiden uudelleenkäynnistys aloitetaan perjantaina 23.9.2022.

- Säännölliset vuosihuoltoseisokit ovat keskeisessä roolissa, sillä niiden avulla varmistamme tehtaidemme turvallisen ja tehokkaan toiminnan. Turvallisuus on vuosihuoltoseisokin ykkösasia. Tavoitteenamme on varmistaa kattavien ennakoivien toimenpiteiden ja turvallisuusohjeiden avulla sekä oman henkilöstömme että yhteistyökumppaneidemme turvallisuus, toteaa Metsä Groupin Kemin tehtaanjohtaja Timo Ahonen.

Vuosihuoltoseisokin aikana Kemin tehdasalueella työskentelee oman henkilöstön lisäksi noin 1 200 yhteistyökumppanin edustajaa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Lisäksi vuosihuoltoseisokin kanssa samanaikaisesti Metsä Fibren Kemin biotuotetehdastyömaalla työskentelee noin 3 000 henkilöä. Suuresta yhteenlasketusta henkilömäärästä johtuen liikennejärjestelyistä on tehty erillinen suunnitelma, mutta erityisesti aamuruuhkiin on varauduttava Tehdastien ja Pajusaarentien risteysalueella viikon 38 aikana.

Vaikka koronarajoituksia on purettu, on terveysturvallisuus huomioitu myös vuosihuoltoseisokin valmisteluissa.

- Korostamme edelleen hyvän käsihygienian merkitystä ja painotamme ainoastaan täysin oireettomana työskentelyä. Jos tehtaalla ilmenee koronatapauksia, kartoitamme mahdolliset altistuneet. Seuraamme aktiivisesti koronatilannetta ja olemme varautuneet lisäämään koronatestausta- ja rajoituksia, jos tilanne niin vaatii, Ahonen kertoo.