Metsäteollisuus

Metsä Group kasvattaa hankintapuun ostoa omistajajäseniltä

hankintapuuta

Metsä Group maksaa 15.9.–15.12.2022 omistajajäseniltä hankintapuuna vastaanotetuille tukki- ja kuitupuille aikaisuuslisän.

- Puunhankintamme kasvaa ja haluamme ostaa lisääntyvät määrät omistajajäseniltämme. Olemme Suomen suurin hankintapuun ostaja, ja nyt lisäämme hankintapuun ostoa entisestään, puukaupasta ja metsäpalveluista vastaava johtaja Jani Riissanen kertoo.

Hankintakauppa tarkoittaa, että metsänomistaja itse kaataa ja katkoo puut sekä toimittaa ne tienvarteen, josta Metsä Groupin sopimusyrittäjä noutaa ne puutavara-autolla.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Aikaisuuslisä maksetaan niille omistajajäsenille, joilta Metsä Group vastaanottaa tukki- ja kuitupuuta hankintapuuna 15.9.–15.12.2022. Aikaisuuslisän saa tällä aikavälillä vastaanotetulle hankintapuulle riippumatta puukaupan päivämäärästä. Ratkaisevaa on, milloin puut vastaanotetaan.

- Aikaisuuslisällä haluamme kannustaa omistajajäseniämme hankintahakkuille syksyn aikana sekä viestiä erinomaisesta hankintapuun kysynnästä ja vahvistuneesta hintatasosta, Riissanen sanoo.

Hankintakauppa tehdään Metsä Groupin paikallisen metsäasiantuntijan kanssa ja siinä sovitaan metsänomistajan tekemän hankintapuun määrä, hinnat, mitat ja varastopaikka tienvarressa.

- Mitä enemmän puukauppaa omistajajäsen tekee Metsä Groupin kanssa, sitä enemmän hän hyötyy jäsenyydestään. Tänä vuonna omistajajäseniltä vastaanottamamme tukki- ja kuitupuut – myös hankintapuut – ovat mukana jatkossa puukauppaperusteisessa voitonjaossa, Riissanen muistuttaa.