Metsäteollisuus

Metsä Group maksaa omistajajäsenten hankintapuulle tuplabonukset

hankintapuu

Metsä Group tuo lisäetuja toimintaansa sitoutuneille omistajajäsenille ja maksaa 1.11.2022.–31.1.2023 omistajajäsenten kanssa tehdyille hankintapuukaupoille tuplabonuksen.

- Puunhankintamme kasvaa Rauman ja Kemin investointiemme myötä ja haluamme ostaa lisääntyvät määrät omistajajäseniltämme. Tuplabonus-kampanjalla kohdennamme puun hyvää kysyntää myös hankintapuuta tekeviin Metsä Groupin omistajajäseniin, Suomen puukaupasta ja metsäpalveluista vastaava johtaja Jani Riissanen kertoo.

Tuplabonus on tarjolla kaikille jäsenille, joilla on bonusoikeutta ja jotka tekevät Metsä Groupin kanssa hankintapuukaupan 1.11.2022–31.1.2023. Tuplabonus maksetaan sekä tukki- että kuitupuulle. Per kuutio maksettava bonus määräytyy neljän edellisen vuoden aikana omistajajäseneltä vastaanotetun puumäärän ja sopimustason mukaisesti.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Bonusoikeudelliselle jäsenelle tuplabonus tarkoittaa edellä mainituista tekijöistä riippuen 0,60–2,80 euron bonusta kuutiometrille.

Ripeimmät hankintapuuhakkaajat ehtivät hyötymään myös aikaisuuslisästä, joka maksetaan 15.12.2022 mennessä omistajajäseniltä vastaanotetuille hankintapuille.

Hankintapuulle kysyntää

- Olemme jo Suomen suurin hankintapuun ostaja ja ostamme hankintapuuta kasvavia määriä. Omistajajäsenten hankintapuulle on erinomainen kysyntä, Riissanen sanoo.

Hankintakauppa tarkoittaa, että metsänomistaja itse kaataa ja katkoo puut sekä toimittaa ne tienvarteen, josta Metsä Groupin sopimusyrittäjä noutaa ne puutavara-autolla.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Hankintakauppa tehdään Metsä Groupin paikallisen metsäasiantuntijan kanssa ja siinä sovitaan metsänomistajan tekemän hankintapuun määrä, hinnat, mitat ja varastopaikka tienvarressa.

- Mitä enemmän puukauppaa omistajajäsen tekee Metsä Groupin kanssa, sitä enemmän hän hyötyy jäsenyydestään. Tänä vuonna omistajajäseniltä vastaanottamamme tukki- ja kuitupuut – myös hankintapuut – ovat mukana jatkossa puukauppaperusteisessa voitonjaossa, Riissanen muistuttaa.