Kuljetus

Renault Trucks suuntaa vuoteen 2023 sähkökuorma-automarkkinan kärkipaikalta

Renault Trucks oli vuoden 2022 sähkökuorma-autojen ykkönen Suomessa 50% markkinaosuudella. Yli 16 tonnin Renault Trucks rekisteröinnit kasvoivat vuonna 2022 edellisvuoteen verrattuna yli 90 %. Kappalemäärissä katsottuna Renault Trucksin raskaiden autojen myyntitulos oli vuonna 2022 paras yli 10 vuoteen.

Renault Trucks

Myynnin kasvun mahdollistivat mm. uudistunut ja ajantasainen mallisto, onnistunut hinnoittelu sekä uusien autojen hyvä saatavuus.

Vuonna 2022 suomalaisille asiakkaille toimitettiin yhteensä yli 160 uutta Renault Trucks -merkkistä paketti- ja kuorma-autoa. Kokonaismassaltaan yli 10 tonnin autoja rekisteröitiin yhteensä 93 kappaletta ja alle 10 tonnisia 70 kappaletta. Renault Trucks toimitti täyssähkökuorma-autoluokassa 7 autoa, mikä tarkoitti, että Renault Trucks oli sähkökuorma-autojen menestynein valmistaja 2022 50% markkinaosuudella.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Renault Trucks onnistui vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla ratkaisemaan useita autojen tuotantoon ja toimitusaikoihin vaikuttaneita haasteita. Komponenttien paremman saatavuuden ansiosta uusien kuorma-autojen toimitusajat lyhenivät jopa useilla kuukausilla. Kevyempien Renault Trucks Master paketti- ja kuorma-autojen puolella toimitusajoissa on tietyissä kokoonpanoissa komponenttipulasta johtuvia haasteita, mutta suunta on kääntymässä tässäkin segmentissä parempaan suuntaan.

- Vuosi 2022 oli meille kokonaisuudessaan menestyksellinen. Renault Trucks palasi haastavassa markkinatilanteessa kasvun tielle. Erityisen iloisia olemme uusien raskaiden Renault Trucks C ja T Evolution -mallien, sekä akkukäyttöisten E-Tech vaihtoehtojen kaupallisesta menestyksestä. Kaikki eri vaihtoehdot yhteenlaskettuna raskaiden yli 16 tonnisten Renault Trucks kuorma-autojen rekisteröinnit kasvoivat 90 prosentilla edellisvuodesta. Markkinaosuutemme kasvoi vuoden 2021 2,4 prosentista eteenpäin katsovaan 3,7 prosenttiin vuonna 2022. Haluankin kiittää asiakkaitamme saamastamme luottamuksesta, sekä henkilöstöämme ja jälleenmyyjiämme hyvästä työstä, sanoo Renault Trucksin myyntijohtaja Juha Mattila.

Sähkö kiinnostaa

Renault Trucks on toimittanut asiakkailleen menestyksekkäästi nyt jo yli kymmenen vuoden ajan paikallisesti päästöttömiä sähkökuorma-autoja. Vuonna 2022 uudistunut Renault Trucks E-Tech paketti- ja kuorma-autojen mallisto on saanut erittäin positiivisen vastaanoton myös Suomen nopeasti kehittyvillä sähkökäyttöisten hyötyautojen markkinoilla. Asiakkailta saavutetun luottamuksen ansiosta Renault Trucks suuntaa vuoteen 2023 raskaiden sähkökuorma-autojen Suomen myyntitilaston kärjessä.

- Se kertoo asiakkaidemme aktiivisuudesta ja tahtotilasta liikenteen päästökuormien keventämiseen tähtäävässä vastuullisuustyössä. Suomessa rekisteröitiin vuonna 2022 yhteensä 14 akkukäyttöistä yli kymmentonnista kuorma-autoa. Näistä seitsemän oli varustettu Renault Trucksin timantti-logolla. Asiakkaamme ovat yltäneet lupaaviin tuloksiin myös Renault Trucks Master E-Tech mallistomme kanssa. Loppuvuodesta aloitimme uudella ja aikaisempaa pidempään toimintamatkaan yltävällä 52 kWh akustolla varustetun Masterin toimitukset Euroopassa ja Suomessa, myyntijohtaja Juha Mattila summaa.

Uutta odotettavissa

Renault Trucksin kattava E-Tech paketti- ja kuorma-autojen mallisto vahvistuu vuoden 2023 kuluessa täysin uusilla monipuolisiin ajotehtäviin soveltuvilla raskailla Renault Trucks C ja T E-Tech vaihtoehdoilla.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Uusien ja odotettujen E-Tech vaihtoehtojen myötä sähkökuorma-autot ulottuvat alueellisiin kuljetuksiin sekä rakennus- ja nosturiautoasiakkaiden saataville. Jopa 44-tonnin yhdistelmämassaan ulottuvan malliston ennakkomyynti on jo käynnistynyt. Valmistus alkaa vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä ja ensimmäiset asiakasautot ehtivät liikenteeseen vielä saman vuoden puolella, Mattila tarkentaa.

Tapahtumarikas vuosi 2022

Vuosi 2022 oli ennätyksellisen vilkas ja tapahtumarikas myös tapahtumien osalta. Renault Trucks osallistui kuljetusalan kärkitapahtumiin ja näyttelyihin eri puolilla maata ja järjesti useampia kuljetussuoriteala ja asiakaskohtaisia esittely- ja koeajotapahtumia. Näistä esimerkkinä keväällä järjestetty Offroad Tour -kiertue, joka toi Suomeen ensimmäistä kertaa raskaisiin kaivoskuljetuksiin tarkoitetun Renault Trucks K Evolution 8x8 kippiauton. Hiabin World Crane Championship -nosturimestarikisassa Renault Trucks oli mukana C-sarjan nosturiautolla. Myöhemmin syksyllä Renault teki paluun puutavara-autojen markkinaan esittelemällä Suomessa varustellun Renault Trucks C 520 8x4 puutavara-auton FinnMETKO2022 -näyttelyssä. Näyttelyn jälkeen suunnattiin Timber Tour -puuautokiertueelle. Uusi C puuauto luovutettiin heti kiertueen jälkeen Veljekset Vähämäki Oy:lle, jonka kokemukset uudesta C-sarjan puuautosta ovat olleet hyvät.

- Näin taakse päin katsottuna vuodesta 2022 muodostui todella tapahtumarikas. Kova tekeminen ja etenkin henkilöstön venyminen näiden tapahtumien tiimoilta on osoittautunut vaivan arvoiseksi, myyntijohtaja Juha Mattila sanoo.

Uusia autoja on nyt hyvin tilausputkessa ja myös vuodelle 2023 on luvassa runsaasti tapahtumia.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Jatkamme syksyllä käynnistettyä sähkökuorma-auton asiakaskoeajojen sarjaa ja olemme tietysti mukana toukokuussa 2023 Jyväskylässä järjestettävässä Kuljetusnäyttelyssä. Lisäksi tarkoituksenamme on varustella uusi C-sarjalainen puutavara-autoksi. Jatkamme sen kanssa syksyllä käynnistettyä ja varsin suosittua TimberTour -puutavara-autokiertuetta. Myös uusien Renault Trucks C ja T E-Tech mallien saapumista odotamme innolla, Mattila jatkaa.

Juha Mattila, Renault Trucks puuauto