Metsäteollisuus

MTK:n Anna-Rosa Asikaiselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

MTK:n kuopiolaiselle lakimies Anna-Rosa Asikaiselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Anna-Rosa Asikainen

Stipendiä esittivät MTK:sta kenttäpäälliköt Markku Ekdahl, Annakaisa Heikkonen ja Seppo Miettunen sekä Metsänhoitoyhdistys Kainuun puheenjohtaja Heikki Moilanen ja Metsänhoitoyhdistys Itä-Lapin puheenjohtaja Hannu Välikangas.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

"Anna-Rosa on iloinen, avulias ja helposti lähestyttävä ihminen, joka on valmis auttamaan työkavereita tai asiakkaita. Työtehokkuudessa hän on vertaansa vailla ja hän suorastaan ammentaa virtaa kiperistä haasteista. Anna-Rosan vastuulla on mm. MTK:n metsä-, maankäyttö- ja luonnonsuojelulainsäädäntö, niin EU:n kuin kansallisellakin tasolla. Anna-Rosa ei jätä mitään puolitiehen ja huolehtii siitä, että tekee vähintäänkin oman osuutensa asioiden eteenpäin viemiseksi. Hän innostuu ideoista helposti ja saa tempaistua muutkin työkaverit mukaansa.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja saatuja lahjoituksia alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.