Metsäteollisuus

Metsä Groupin uusi Kajaanin hankintapiiri on aloittanut toimintansa

Kajaanin hankintapiiri aloitti toimintansa virallisesti 1.1.2023. Laajentunut metsäasiantuntija- ja toimistoverkosto auttavat palvelemaan Metsä Groupin omistajajäseniä entistäkin paremmin.

metsä

Metsä Groupin Kajaanin hankintapiirin perustaminen on osa valmistautumista Kemin biotuotetehtaan puunhankintaan. Biotuotetehdas käynnistyy kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä.

- Metsä Group emoyhtiö on Metsäliitto Osuuskunta eli olemme suomalaisten metsänomistajien omistama yhtiö. Tavoitteemme on ostaa Kemin biotuotetehtaan tarvitsemat puut ennen kaikkea omistajajäseniltämme Suomesta, piiripäällikkö Harri Huovinen kertoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Maantieteellisesti Kajaanin hankintapiiri kattaa Kainuun maakunnan, Nurmeksen, Taivalkosken ja Kuusamon.

- Meillä on Kajaanissa piirikonttori. Paikallistoimistot sijaitsevat Nurmeksessa, Sotkamossa, Hyrynsalmella, Suomussalmella ja Kuusamossa. Näistä Nurmes ja Suomussalmi ovat uusia, viime vuonna perustettuja toimistoja. Kevättalven aikana avaamme uuden toimiston myös Taivalkoskelle.

- Uuden piirin ja tihennetyn metsäasiantuntija- ja toimistoverkoston avulla pystymme palvelemaan entistä paremmin Metsä Groupin omistajajäseniä alueella. Jäsenyys Metsäliitto Osuuskunnassa kannattaa, omistajajäsenille tarjotaan rahanarvoiset edut ja he ovat puukaupassa etusijalla. Metsä Groupille myydyt puut ovat myös mukana puukauppaperusteisessa voitonjaossa, useamman vuoden ajan, Huovinen muistuttaa.

Piiripäällikön tärkeimpiä tehtäviä on osaavan henkilöstön palkkaaminen ja Huovinen on tyytyväinen Kajaanin piirin väkeen.

- Moni henkilö on päässyt siirtymään Metsä Groupin sisällä toiselta paikkakunnalta takaisin kotikonnuilleen, ja porukkaan on saatu uusia huipputekijöitä. Yksi metsäasiantuntija esimerkiksi toteutti pitkäaikaisen haaveensa muuttaa Lahdesta Kainuuseen.”

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Huovinen kertoo, että uusi hankintapiiri on tarkoittanut myös lisää töitä alueen metsäkone- ja metsäpalveluyrittäjille sekä puutavara-autoilijoille.

- Meillä on ammattitaitoiset yrittäjät töissä ja he tekevät laadukasta työtä.

Metsä Groupin Kemiin rakentama biotuotetehdas käyttää vuodessa 4,5 miljoonaa kuutiota enemmän puuta kuin nykyinen sellutehdas eli yhteensä 7,6 miljoonaa kuutiometriä havu- ja lehtikuitupuuta. Noin miljoonaa kuutiota puusta hankitaan tehtaalle Ruotsista.