Metsäteollisuus

Kajaanilaiselle metsäasiantuntija Yrjö Heikkilälle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Metsä Groupin kajaanilaiselle metsäasiantuntija Yrjö Heikkilälle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Yrjö Heikkilä

Stipendiä esittivät Metsä Groupista metsäasiantuntija Joni Juntunen, operaatiopäällikkö Jarmo Karhu, korjuun operaatioasiantuntija Joonas Konka sekä piiripäälliköt Harri Huovinen ja Maritta Uutela.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

”Yrjö toimii työyhteisössä esimerkkinä positiivisuudesta ja toisesta ihmisestä välittämisestä. Hän nostaa palavereissa yhteishenkeä ja katsoo asioita positiiviselta kantilta, nähden mahdollisuudet ennemmin kuin riskit ja uhat. Yrjö tsemppaa työkavereita ja toteaa usein, että ”ei kannata murehtia muiden tekemisiä, vaan keskittyä täysillä omaan työhön ja mennä eteenpäin omat ja työnantajan vahvuudet edellä”. Hänellä on työyhteisössä rooli, jossa häntä kuunnellaan ja hänen iloisuuttaan sekä elämänkokemustaan yrittäjänä, ammattilaisena ja ihmisten tuntijana arvostetaan. Niin kiire ei ole, etteikö Ykä ehdi auttaa kaveria tai keskustella syvällisemmin asioista ja kuulumisista. Hänen suunnastaan tulee niin kollegan, esihenkilön kuin asiakkaankin suuntaan usein kysymys ”miten olet jaksellut tai miten sinulla menee?” Inhimillisyys, positiivisuus, iloisuus ja ystävällisyys ovat voimavaroja, joissa me kaikki voimme ottaa Yrjöstä mallia.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämies- ja metsänaishengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja lahjoitusvaroja alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.