Metsäteollisuus

Kontiolahtelaiselle Mari Hautalalle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Stora Enson kontiolahtelaiselle operaatioasiantuntija Mari Hautalalle on myönnetty ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Mari Hautala

Stipendiä esittivät Stora Ensosta operaatioasiantuntijat Hanna Laine, Jouni Liukko, Jukka Piipponen, Eeva Piironen, Juha Riikonen, Sami Ronkainen ja Tapio Vellonen sekä hankintapäälliköt Juha Ekola ja Jari Vainikka.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

”Johda ja tee oikein” kuvastaa Marin toimintatapoja työyhteisössä osuvasti. Marilla on taito ottaa työyhteisössä huomioon työkaverit, auttaa pyyteettömästi sekä selvittää mitä hankalampiakin asioita parhain päin. Mari uskaltaa heittäytyä uusiin haasteisiin ja hän hoitaa homman kotiin. Kansainväliset projektit Mari on hoitanut ammattitaidolla, rohkealla asioihin tarttumisella sekä uteliaisuudella uusia asioita kohtaan. Mari on hyvällä huumorilla höystetty rehti ja reipas metsämieshengen ylläpitäjä. Marin oma puhe ”äitihahmosta” kuvastaa hyvin hänen toimintaansa.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.