Metsäteollisuus

Kotkalaiselle operaatioasiantuntija Matti Husulle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Stora Enso Metsän kotkalaiselle operaatioasiantuntija Matti Husulle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Matti Husu

Stipendiä esittivät Stora Enso Metsästä OCM manager Heidi Haavisto, solution architect Jouni Niemimaa, kehitysasiantuntija Jenna Niinisalo, metsäasiantuntijat Hannu Tuominen ja Teo Ylätalo.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

”Matti on avulias, helposti lähestyttävä ja luotettava työkaveri. Häneltä löytyy aina aikaa auttaa kaikkia työyhteisön jäseniä ja kannustaa heitä onnistumisiin. Matin lämminhenkinen ja huumorintäyteinen ote vahvistaa työyhteisöä ja hän huomioi kaikki työyhteisön jäsenet. Matin yhteisöllisyyttä kuvastaa hyvin se, että hän on osoittanut aktiivista otetta toimistolle paluuseen pandemian aikaisen etätyökäytännön jälkeen kannustaen myös muita lähitoimistopäiviin sekä yhteisiin lounashetkiin. Nauru on usein herkässä, kun Matti on jakamassa hyväntahtoista huumoriaan työkavereiden kanssa toimistolla. Operaattorin työn ohella Matti on tullut tunnetuksi monille Stora Enson asiakkaille Metsävierailuilla, joita hän on vetänyt vuosien ajan rehdillä metsämiesotteella.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämies- ja metsänaishengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja lahjoitusvaroja alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.