Puutavara-autoilu

Kalle Vuorinen: Yövuoron pimeydessä

Kalle Vuorinen valmistui Salon seudun ammattiopiston logistiikkalinjalta keväällä 2022, jonka jälkeen mies otti yhteyttä Puuhaukat Oy:n Mika Ojalaan. Asiaa harkittuaan Ojala lupasi Vuoriselle, että hän voi tulla kokeilemaan puunajoa. Ihan summassa hän ei ammattiaan valinnut, sillä hänen isänsä on pitkän linjan pöllikuski. - Eihän tässä ainakaan pitkällä työkokemuksella voi kommentteja antaa. Työni on kuitenkin se, mistä ihan pikkupojasta alkaen olen haaveillut, kertoilee kesäkuussa 20 vuotta täyttävä Vuorinen.

Puuhaukat, Volvo puuauto
Vuorisen kokemuksen mukaan Volvon akseleiden painotusjärjestelmä on yllättävän hyvä hankalissa paikoissa. Kun nappia painaa, niin alkaa tapahtua.

Vuorinen kertoo puhuneensa isälleen ammatinvalinnastaan, mutta isä ei ollut sen kummemmin rohkaissut kuin varoitellutkaan alasta. Hän oli kuitenkin kehottanut miettimään asiaa, sillä hän uskoi poikansa nähneen, mitä puukuskin työ todellisuudessa on.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.