Metsäteollisuus

Konnevetiselle Heli Jääskeläiselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Suomen metsäkeskuksen konnevetiselle vs. elinkeinopäällikkö Heli Jääskeläiselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Heli Jääskeläinen

Stipendiä esittivät Suomen metsäkeskuksesta projektineuvoja Mika Hiltunen, projektipäälliköt Sanna Karvonen ja Heidi Tanskanen, projektiasiantuntija Päivi Mäki, viestinnän asiantuntija Hanna Tahvanainen, asiakasneuvoja yritykset Arto Yletyinen sekä yrityspalvelujen päällikkö Marko Ämmälä.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

”Heli on asenteellaan ja ratkaisukeskeisyydellään osoittanut olevansa työyhteisömme positiivista ilmapiiriä ja yhteisöllisyyttä ylläpitävä ja edistävä henkilö. Hän on tehnyt vaikutuksen läsnä olevalla asenteella ja aidolla kiinnostuksella työkavereita kohtaan. Heli muistaa kiittää ja kehua silloin kun on aihetta, ja osaa myös motivoida ja antaa rakentavaa kritiikkiä silloin, kun tarvetta ilmenee. Heli huomioi työyhteisön jäsenet toimissaan, pitää tiimiläisiä ja työkavereita ajan tasalla tärkeistä kuulumisista ja osaa ajatella asioita laajasti eri kanteilta. Hän löytää aikaa ihmisten kohtaamiselle ja kuuntelemiselle kiireisinäkin päivinä ja on aidosti läsnä. Helin positiivisuus tarttuu ja saa koko tiimin tekemään työtä samalla asenteella. Hän näkee kokonaisuuksia yksittäisten asioiden ja ilmiöiden takana sekä osaa arvioida omaa tekemistään siinä laajuudessa.

Heli on helposti lähestyttävä ja suunnattoman sympaattinen tyyppi, jolla on hurjan laaja käsitys ja tietämys koko Suomen metsäkeskuksen toiminnasta. Hän haluaa aidosti kehittää yhteistyötä ja kun apua kysyt, ratkaisu tai vastaus todellakin tulee kuin apteekin hyllyltä. Heliltä voi ja uskaltaa kysyä mitä vaan. Hänen seurassaan on helppoa ja vaivatonta olla tai sitten ratkoa välillä haastaviakin työhommia tai muita henkilökohtaisen elämän haasteita. Heli on rauhallinen ja hyvän mielen hassuttelija. Hän ehdottomasti ylläpitää rehtiä ja luotettavaa metsähenkilöhenkeä ja täyttää muutkin stipendin kriteerit 100-prosenttisesti.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja saatuja lahjoituksia alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.