Metsäteollisuus

Suomen metsäkeskuksen Jouni Ailalle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Suomen metsäkeskuksen seinäjokelaiselle asiakkuuspäällikkö Jouni Ailalle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Jouni Aila

Stipendiä esittivät Suomen metsäkeskuksesta rahoituksen ja tarkastuksen asiantuntija Kaisa Laitinen, henkilöstösihteeri Riitta Miilumäki, metsäneuvoja Aku Nieminen, metsätilarakenteen johtava asiantuntija Antti Pajula, asiakkuusasiantuntijat Niina Perkkiö ja Jouni Räty, metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvoja Tarja Rinta-Hynnilä, projektipäällikkö Juha Viirimäki ja yrityspalvelujen päällikkö Marko Ämmälä.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

"Jouni täyttää hyvän esihenkilön ominaisuuksien listan: motivoija, organisoija, tuloksentekijä, suunnannäyttäjä sekä yhteisen toiminnan rakentaja. Hänen toimintansa tukee ja mahdollistaa alaisten työssä onnistumista, jaksamista sekä lisää työhyvinvointia. Jouni on työssään lisäksi oikeudenmukainen, innostava, motivoiva ja hän aidosti kuuntelee sekä välittää alaisistaan. Hänen hyvien ihmissuhdetaitojensa avulla edistetään koko Metsäkeskuksen työhyvinvointia ja vuorovaikutussuhteiden syntymistä niin Metsäkeskuksen sisällä kuin eri sidosryhmien välillä. Jouni laittaa koko sydämellään itsensä peliin ja hyvänä ihmistuntijana hän osaa hyödyntää johtamisessa kaikkien erikoisosaamista yhteisten tavoitteiden saavuttamisessa.

Jouni jos kuka innostuu arjen onnistumisesta, kannustaa ja todella uskaltaa olla läsnä. Hän on aina valmis laittamaan itsensä likoon työyhteisön hyvinvoinnin edistämiseksi. Show maailma on menettänyt Jounissa upean näyttelijän, ilman näyttelemistä. Hän ilmaisee itseään heittäytymällä huumorin vietäväksi, nauraa itselleen ja ilahduttaa meitä työkavereita, milloin milläkin tempauksella. Jouni luotsaa vahvasti omalla persoonallaan läntisen Suomen metsätaloutta eteenpäin edustaen vielä, ehkä jo hieman uhanalaistakin, perinteistä metsämieshenkeä.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja saatuja lahjoituksia alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.