Metsätrans

Kaarle Räihä aloitti pumppujen huollot ensimmäisenä Suomessa

Monelle metsäalan yrittäjällekin tuttu, kaarinalainen Hydrauliikkahuolto K. Räihä Oy juhlii tänä vuonna 30 –vuotista toimintaansa. Yhden miehen – Kaarle Räihän – yrityksestä on kasvanut kolmessa vuosikymmenessä Suomen suurin aksiaalipumppujen ja moottoreiden erikoiskorjaamo, jonka toimialaan kuuluvat myös hydrauliikka- ja pneumatiikkajärjestelmien suunnittelu, asennus ja huolto. Räihän suurimmat asiakasryhmät löytyvät maansiirto- ja metsäkonepuolelta sekä paperi- ja laivateollisuudesta.

Kaarle Räihä
Isojakin pumppuja huolletaan, toteaa toimitusjohtaja Kaarle Räihä. - Tämä on tuhatkuutioinen pumppu, joka työntää öljyä viiden samanlaisen kanssa Suomen suurimpaan prässiin, jolla puristetaan kuparikangesta kupariputkea.

Yrityksen syntyhistoria on oma tarinansa. Toimitusjohtaja Kaarle Räihä kertoo: - Olin Auran Rautateollisuuden edustajana Tukholmassa kolme vuotta, sitten edustuksia muutettiin, enkä halunnut enää mennä mukaan, vaan palasin Turkuun. Kysyin johtajalta, että löytyisikö joku hyvä homma tehtaalta. Johtaja sanoi, että kuule Kalle, asia on niin, että Suomessa ei ole yhtään hydrauliikkakorjaamoa. Perusta sellainen, niin saat meidät ensimmäiseksi asiakkaaksi.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.