Metsäteollisuus

Stora Enso on saanut päätökseen Maxaun paperitehtaan myynnin Schwarz Produktionille

Maxaun paperitehdas

Stora Enso on saanut päätökseen yhtiön Saksassa sijaitsevan Maxaun paperitehtaan ja siihen liittyvän omaisuuden myynnin Schwarz Produktionille, joka on osa Schwarz-konsernia. Yrityskaupasta ilmoitettiin 13.9.2022, ja se saatiin päätökseen tänään kilpailuviranomaisen hyväksyttyä kaupan. Kaupan yritysarvo on noin 210 miljoonaa euroa.

Yrityskauppa vähentää Stora Enson vuotuista SC-paperikapasiteettia 530 000 tonnilla. Vuoden 2022 lukujen perusteella myynnin odotetaan vähentävän Stora Enson vuotuista liikevaihtoa noin 385 miljoonaa euroa. Riippuen tavanomaisista kaupantekohetken ja hankintahinnan tarkennuksista, Stora Enso kirjaa vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä IFRS-liiketulokseensa noin 55 miljoonan euron kertaluonteisen myyntivoiton vertailukelpoisuuteen vaikuttavana eränä.

Maxaun tehtaan myynti on osa aikaisemmin ilmoitettua suunnitelmaa myydä neljä Stora Enson viidestä paperitehtaasta. Suunnitelma saatiin päätökseen aiemmin tänä vuonna, kun Stora Enso allekirjoitti sopimuksen Hylten tehtaan myymisestä ja lopetti Anjalan tehtaan myyntiprosessin. Nymöllan tehtaan myyntiprosessi saatiin päätökseen 2.1.2023, kun tehtaan omistus siirtyi yhdysvaltalaiselle Sylvamolle. Stora Enso keskittyy strategiansa mukaisesti uusiutuvien tuotteiden pitkän aikavälin kasvupotentiaaliin pakkauksissa, rakentamisen ratkaisuissa ja biomateriaali-innovaatioissa.