Metsäteollisuus

Suomen metsäkeskuksen Matti Karille on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Suomen metsäkeskuksen nakkilalaiselle analyytikko Matti Karille on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Matti Kari

Stipendiä esittivät Suomen metsäkeskuksesta sovellusvastaava Marika Alatalo, asiakkuusasiantuntijat Kirsi Järvikylä, Jorma Kuhmonen ja Jouni Räty, ICT-asiantuntija Pirjo Viljanen ja metsätietoasiantuntija Juha Väisänen.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

” Matti on hyvin laajasti arvostettu työyhteisömme monialaosaaja. Hän tuntee asiakkuudenhallintajärjestelmät, integraatiot ja raportoinnin kiemurat unohtamatta kuitenkaan perinteistä metsänomistamista tai metsätoimijoiden tarpeita. Matti tunnetaan reiluna ja sympaattisena työkaverina. Hän näkee asioissa ja ihmisissä aina positiivisen puolen. Hänen miellyttävä äänensä ja rauhallisen osaava työotteensa välittyy päivittäisissä etäpalavereissa, sillä lähimmät työkaverit ovat ympäri Suomea. Matin apuun voi luottaa kiperissäkin pulmatilanteissa, eikä hän koskaan sano ei. Hän myös aistii ongelmatilanteet ja tarjoutuu pyyteettömästi avuksi löytämään oikeat ratkaisut. Hyvin usein kuuluukin “Kysytään Matilta!“ Matti osaa tarkastella ilmiöitä analyyttisesti pilke silmäkulmassa eri näkökulmista. Jos ensimmäinen vaihtoehto ei tuota tulosta, on seuraava ehdotus jo valmiina ja viimeistään silloin asia ratkeaa.

Vaikka Matin viime vuosien työ on painottunut Metsäkeskuksen tietojärjestelmien ja analysoinnin ympärille, hänen saappaansa ovat vahvasti suomalaisessa metsäluonnossa ja ruoantuotannossa: Matin toinen intohimo onkin Nakkilan viljapelloilla. Hän hoitaa akuutteja työpalavereja jouhevasti omalla ajallaan, samalla kun hän kylvää peltoja tai tyhjentää puimurin viljasäiliöitä.

Porin toimistolla Matti hauskuuttaa työkavereita tarinoilla sekä järjestää aktiivisesti tapahtumia työyhteisössä ja eri järjestöissäkin. Jokaisessa työpaikassa pitäisi olla meidän oma Matti, joka hallitsee suvereenisti sovellukset, sparraa työkaverin ajatukset kirkkaiksi ja pisteenä ii:n päälle heittää vitsin tai videoleikkeen pohdittavaksi – teekkarihuumori vaatii joskus aikansa, ennen kuin menee kaikilla tajuntaan... Mattia voikin kutsua työpaikkamme sydämelliseksi tietopankiksi.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja saatuja lahjoituksia alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.