Puutavara-autoilu

Ville Kähkönen: Puunajo vei voiton

Vaajakoskella asuva Ville Kähkönen kävi peruskoulun jälkeen metsäkonekoulun. Savottatyö ei kuitenkaan ollut ihan sitä ykköstä ja niinpä nuorukainen hyppäsi kaivinkoneen pukille. Varsin pian hän huomasi, että Vaajakosken autokoulu järjestää koulutusta, jossa saa puuauton kuljettajan ammattipätevyyden ja yhdistelmäkortin. Mies pääsi kurssille ja niin puukuskin ura aukesi.

Ville Kähkönen
Huhujen mukaan pyöreän puun energiakäyttö tulee merkittävästi lisääntymään seuraavalla lämmityskaudella. Paperi- ja puumassateollisuuden reaktioita asiaan on varmasti mielenkiintoista seurata, Ville Kähkönen arvioi.

Siitä alkaen leipä on irronnut rekan ratissa, pääosin puun ajossa. Välillä oli vajaan parin vuoden pesti kantojen ja risujen ajossa. Vuonna 2011 Kähkönen perusti kaverinsa kanssa Keski-Suomen Metsäkuljetus Oy:n. Viimeiset vuodet Kähkönen on omistanut yrityksen yksin, kun kumppani keskittyi enemmän korjaamo- ja tienhoitotöihin. Yhteistyötä aiempien kumppanusten välillä tehdään kuitenkin varsin vilkkaasti.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.