Tapahtumat

Biojalostamot kiinnostavat kaikkia

Itä-Suomen yliopiston Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducaten 20.10. Helsingissä järjestämään Biojalostamot metsäbiotalouden kasvun ajurina-seminaariin oli saapunut reilu parikymmentä kuulijaa paikalle. Väen vähyyttä selittää käytössä ollut etäyhteys, jonka avulla mielenkiintoisia luentoja pystyi seuraamaan myös omilla työpaikoillaan.

Jyrki Kangas
Professori Jyrki Kangas Itä-Suomen yliopistosta muistutti, että yleispätevää määritelmää metsien kestävästä käytöstä ei ole. Metsän kestävään käyttöön liittyy talouden lisäksi myös kulttuuriset ja poliittiset tekijät.

Tällaisen menetelmän toivoisi yleistyvän, sillä matkustaminen ja kenties yöpyminen muutaman tunnin seminaariin maksaa. Tässä seminaarissa ihmetytti paikka. Miksi juuri Helsingissä, joka on Suomesta katsottuna melko lailla syrjässä ja kuulemma kalliskin paikka olla ja elää? Eikö etäyhteys olisi pelannut joltakin maakunnan paikkakunnaltakin?

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.