Tapahtumat

Etelä-Savon Konepäivässä 5000 kävijää

Etelä-Savon Konepäivää vietettiin Mikkelin raviradalla lauantaina 12.8.2023. Laajalla messualueella noin 70 näytteilleasettajaa esitteli koneitaan ja palvelutarjontaansa: metsä- ja maarakennuskoneita, traktoreita, mönkijöitä, henkilö- ja kuorma-autoja, työkoneita, kuljetuskalustoa sekä työkoneiden lisävarusteita ja tarvikkeita. Pankit, vakuutusyhtiöt ja tilitoimiston edustajat kertoivat omasta toiminnastaan.

Etelä-Savon Konepäivä

Metsäalan toimijat olivat vahvasti mukana messuilla tarjoten metsänomistajille matalan kynnyksen keskustella alan ammattilaisten kanssa metsänhoidosta ja puukaupan mahdollisuuksista. Ponssen ja Komatsun osastoilla tarjoutui tilaisuus koeajaa metsäkoneita. 

Ohjelmaa oli koko perheelle. Koneisiin, ajoneuvoihin ja palvelutarjontaan tutustumisen lomassa saattoi poiketa metsäkone- ja rallisimulaattorissa, ratsastaa poneilla ja iloita pomppulinnassa. Merkillepantavaa oli lasten kiinnostus suuriin koneisiin: Ei haitannut, vaikka joutuikin tovin jonottamaan päästäkseen istumaan hetkeksi metsäkoneen, traktorin, paloauton tai sammutusmetsäkoneen kuskin paikalle.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Konepäiväksi oli järjestetty myös yllätysohjelmaa. Usealta Suomen paikkakunnalta Mikkeliin saapuneet Pappatunturit suorittivat raviradalla päivän aikana kolme näytösajoa.

Sää suosi tapahtumaa. Pilvettömän taivaan alla tunnelma oli välittömän leppoinen. Raviradan ravintolapalvelut saivat kiitosta.

Etelä-Savon Konepäivä

 

Näytteilleasettajat tyytyväisiä

Konepäivä houkutteli Mikkelin raviradalle huikeat 5000 messuvierasta. Messuosastoilla oltiin tyytyväisiä koneiden ja palveluiden äärelle virinneestä oikeanlaisesta pöhinästä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kolminkertainen lumilautailun maailmanmestari ja MM-hopeamitalisti Roope Tonteri oli tullut Mikkeliin esittelemään Malwan pienmetsäkoneita, jollaista hän itsekin nykyisin ajaa ammatikseen lopetettuaan aktiiviuran lumilautailun parissa. Omaa Metsätyöt -yritystään pyörittävä Tonteri oli tyytyväinen messuosastolla käyneiden vierailijoiden määrään. - Metsänomistajien kanssa on aina mukava jutella. Oli myös mukava nähdä, kun perheen pienemmät olivat koneista kiinnostuneita.

Roope Tonteri

Sulkavalaisen Rotyx Oy:n messuosasto sijaitsi Mikkelin raviradan katsomorakennusten ja maalisuoran äärellä. Tuotepäällikkö Atte Valkama esitteli yrityksen kehittämää ilman kallistussylintereitä toteutettua kaivinkoneen rototilttiä. ”Kyllä kannatti lähteä”, Valkama kiteyttää iloisena ja kertoo, että yrityksen patentoima rototilt-innovaatio oli Konepäivän aikana saanut osakseen paljon kiinnostusta.

Tapahtuman järjestäjä Etelä-Savon Koneyrittäjät ry kiittää onnistuneesta tapahtumasta näytteilleasettajia, Mikkelin ravirataa, yhteistyökumppaneita, messuyleisöä sekä kaikkia Konepäivän järjestelyihin osallistuneita.