Kuljetus

Scanian uusi akkukokoonpanolinja aloittaa toimintansa

5.9.2023 oli historiallinen hetki Scanialle, kun sen uusi akkukokoonpanolinja Scanian sydämessä Södertäljessä Ruotsissa vihittiin käyttöön. Toiminnan aloittaminen uudella kokoonpanotehtaalla mahdollistaa raskaiden premium-sähköautojen sarjatuotannon.

Scanian akkukokoonpano

- Olen erittäin ylpeä kaikista kollegoista, jotka ovat panneet sydämensä ja työpanoksensa tähän. Me Scanialla olemme ottaneet tavoitteeksemme edistää siirtymistä kohti kestävän kehityksen kuljetusjärjestelmää. Akkukokoonpanolinjan toiminnan käynnistyessä, meillä on hallussamme yksi tärkeimmistä tekijöistä, joka nopeuttaa siirtymistä kohti sähköistä liikennettä, sanoo Christian Levin, Scanian ja TRATON GROUPin pääjohtaja.

Christian Levin

Tehokkaimmat koottavat kennot

Vuonna 2030 Scanian tavoitteena on saavuttaa 50 prosentin sähköautojen myynti kuorma-autojen kokonaismyynnistä. Tulevaisuuteen katsottuna jokainen kuljetusväline voi olla sähköinen. "Sähköistettyihin ratkaisuihin siirtyminen on liikenteen historian suurin muutos, ja vuosi 2023 on vuosi, jolloin tuo muutos pääsee toden teolla lentoon. Sähköistymisen askeleet lanseerataan yksi kerrallaan, ja 1,5 miljardin Ruotsin kruunun investointi tähän uuteen akkukokoonpanolinjaan on yksi niistä", Levin jatkaa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Huhtikuussa Scania ja Northvolt esittelivät yhdessä raskaaseen liikenteeseen suunnitellun akkukennon, jolla on erinomainen suorituskyky ja ainutlaatuisen pieni hiilijalanjälki. Kenno valmistetaan Northvolt ETT:n gigatehtaalla Pohjois-Ruotsissa, ja se kootaan 5. syyskuuta alkaen ajoneuvojen akkupaketeiksi uudessa 18 000 neliömetrin tehtaassa Södertäljessä. Tämä mahdollistaa Scanian premium-sähkökuorma-autojen sarjatuotannon aloittamisen alueellisiin kuljetuksiin.

Akkukokoonpanolinja

Sähköautojen laajamittaisen tuotannon mahdollistaminen

Sijoittamalla kokoonpanotehdas alustalinjan viereen Södertäljeen, joka suunniteltiin tänä kesänä uudelleen sähköajoneuvojen laajamittaiseen tuotantoon, luodaan edellytykset nopeille ja tehokkaille valmistusprosesseille. Akkukokoonpano työllistää 550 henkilöä, ja linja on pitkälle automatisoitu aina tavaran saapumisesta valmiiden akkupakettien toimitukseen.

- Nopeasti muuttuvasta liiketoimintaympäristöstä huolimatta lupauksemme asettaa asiakkaamme aina etusijalle säilyy. Ensiluokkaisuus tarkoittaa, että toimitamme ratkaisuja, jotka ovat sekä korkealaatuisia että kestäviä. Ajoneuvoihin asennettaviksi moduuleiksi koottava kenno on täydellinen esimerkki tästä. Sen kapasiteetti kuorma-autoille on 1,5 miljoonaa kilometriä, mikä vastaa kuorma-auton käyttöikää. On etuoikeus ajaa muutosta yhdessä kaikkien kumppaneidemme ja asiakkaidemme kanssa, sanoo Marcus Holm, Scanian tuotanto- ja logistiikkajohtaja.

Marcus Holm