Metsäteollisuus

Metsä Tissue on valinnut Ison-Britannian Goolen suunnitellun pehmopaperitehtaansa sijaintipaikaksi

Metsä Tissue on valinnut suunnittelemansa uuden, modernin pehmopaperitehtaan sijaintipaikaksi Ison-Britannian Goolen. Satojen miljoonien eurojen investointi olisi Ison-Britannian suurin pehmopaperitehdas. Paikallinen valmistus vähentäisi merkittävästi pehmopaperituotteiden tuontia Isoon-Britanniaan ja Irlantiin. Täydellä kapasiteetilla toimiessaan tehdas työllistää suoraan yli 400 henkilöä ja toimitusketjussa tuhansia lisää.

Goole pehmopaperitehdas

- Goole on erinomainen sijaintipaikka suunnittelemallemme tehdasinvestoinnille. Humberin alue toimii logistisesti porttina koko Isoon-Britanniaan. Alue houkuttelee viimeisintä puhdasta teknologiaa ja työpaikkoja, mikä on hyvin linjassa vastuullista paikallista tuotantoa koskevien suunnitelmiemme kanssa, sanoo Metsä Tissuen toimitusjohtaja Esa Kaikkonen.

Tällä hetkellä jopa 45 prosenttia Ison-Britannian ja Irlannin pehmopaperituotteista on tuontitavaraa. Metsä Tissuen tavoitteena on korvata lähes puolet tuonnista paikallisella tuotannolla ja käyttää pääraaka-aineenaan ensikuitusellua, joka on peräisin pohjoismaisista vastuullisesti hoidetuista metsistä. Tuontiriippuvuuden vähentäminen vaikuttaisi myönteisesti myös alueen talouteen, hiilijalanjälkeen ja omavaraisuuteen pehmopaperituotteissa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Goolessa suunnitellaan käytettävän parasta käytettävissä olevaa tuotantoteknologiaa, jonka avulla rakennetaan tehokas, moderni ja ympäristötehokkuudeltaan maailmanluokkaa oleva tehdas. Metsä Tissuen toiminnan kivijalkana on vastuullisuus, ja sen tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä tuotteiden valmistuksessa käytetään vain fossiilittomia raaka-aineita ja energiaa.

Noin 80 hehtaarin tontille suunniteltu tehdas rakennettaisiin vaiheittain seuraavan kymmenen vuoden aikana, edellyttäen suunnittelu- ja ympäristölupien saamista sekä lopullista investointipäätöstä. Tehtaan kapasiteetti olisi 240 000 tonnia pehmopaperia suunnattuna sekä ammatti- että kuluttajamarkkinoille, ja kapasiteetin kokoluokka olisi Ison-Britannian pehmopaperituottajista suurin. Suunniteltu tehdas olisi ensimmäinen merkittävä investointi Ison-Britannian hallituksen suunnitteilla olevalle Goolen vapaakauppa-alueelle, jonka tarkoituksena on houkutella yrityksiä Humbersiden seudulle.

- Suunnitelmamme rakentaa Ison-Britannian Gooleen maailmanluokan, tulevaisuuden pehmopaperitehdas yhdistäisi suomalaisen vastuullisen ensikuituraaka-aineen tehokkaaseen paikalliseen valmistukseen, lähellä loppukuluttajia. Paikallinen tuotantomme korvaisi Ison-Britannian markkinoille laajassa mittakaavassa tulevia tuontituotteita ja kasvattaisi merkittävästi markkinan omavaraisuutta välttämättömissä pehmopaperituotteissa, Esa Kaikkonen toteaa.