Metsäteollisuus

Liperiläiselle operaatiopäällikkö Markku Oikarille ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Stora Enso Metsän liperiläiselle operaatiopäällikkö Markku Oikarille on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Markku Oikari

Stipendiä esittivät Stora Enso Metsästä hankintapäälliköt Juha Ekola, Juha Koskenkorva ja Katriina Neva, metsäasiantuntijat Janne Hakulinen ja Jari Holopainen, operaatiojohtaja Elina Hopponen, aluejohtaja Heidi Hämäläinen, B2B&Bioenergiajohtaja Satu Härkönen, katkonta-asiantuntija Jussi Komulainen ja asiakastukipäällikkö Taru Timonen.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

”Markku johtaa tiimiään kannustaen ja nostaen olennaiset asiat esiin alati muuttuvassa työelämän palapelissä. Huolimatta kiireistä hän malttaa pysähtyä, analysoida kunkin tilanteen ja tukea niin kollegoita kuin omaa tiimiään positiivisesti ja itseohjautuvasti, jotta asiat rullaavat sujuvasti eteenpäin. Hän ottaa vastuuta kokonaisuudesta ja tuo rohkeasti esille innovatiivisiakin ideoita, jotta mahdollisiin ongelmiin löytyy sopiva ratkaisu. Työkaveria ei jätetä pulaan, vaan Markku auttaa ja neuvoo rauhallisesti ja maltilla, vaikka oma työpäivä venyisi. Kollegoiden hyvinvointiin hän jaksaa panostaa monin ylimääräisinkin tavoin, esimerkiksi kahvikonetta huoltamalla tai tuomalla viikon päätteeksi toimiston aamukahville tuoreet joulutortut. Markku on hyvien tyyppien aatelia!”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämies- ja metsänaishengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja lahjoitusvaroja alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.