Metsäkoneurakointi

Uudellamaalla konekuskit kortilla, ”Terveellä maalaisjärjellä pääsisi jo pitkälle”

Metsäkoneurakointi Pekka Liiri Oy on Vihdin Otalammelta käsin toimiva yritys, jonka toimenkuvaan kuuluu nimenmukaisesti urakointi metsäkoneilla, mutta myös kaivinkoneilla sekä koneiden kuljetuspalvelut. Vaikka toimialue Uudellamaalla sekä Hämeen seudulla kuuluu maan väkirikkaimpiin, metsäkoneen puikkoihin ei eteläisessä Suomessa juuri ole tulijoita.

Metsäkoneurakointi Pekka Liiri Oy
Pätevien kuljettajien löytäminen Etelä-Suomessa on osoittautunut haasteelliseksi. Viimeisimmän kuskin Petteri Liiri bongasi itse sosiaalisesta mediasta, minne tämä oli kuvannut työskentelyään. – Tälläkin hetkellä tarvetta olisi yhdelle pätevälle motokuskille. Saa soitella, jos työnteko kilpailukykyisellä palkalla kiinnostaa, Liiri vinkkaa.

Pekka Liiri aloitteli hommat maataloustraktorilla vuonna 1981, mutta se vaihtui kunnon ajokoneeseen nopeasti. Alkuun ajettiin metsureiden kaatamia puita, mutta 1988 yritykseen tuli ensimmäinen moto ja samoihin aikoihin myös yhtiömuoto muuttui osakeyhtiöksi. – Ensimmäinen moto oli Lokomo, ja samalta valmistajalta oli myös ajokone tuolloin, Petteri Liiri muistelee. Metsä Groupin kanssa ensimmäinen sopimus tehtiin 1995 ja yhteistyö on jatkunut siitä asti.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.