Kuljetus

MAN kasvatti myyntiä merkittävästi vuonna 2023 – Kuorma-autoissa kasvua 44 prosenttia

Hyötyajoneuvovalmistaja MAN Truck & Bus saavutti merkittävää myynnin kasvua kaikilla tuotealueilla tilikaudella 2023. Yhtiö toimitti asiakkailleen yhteensä noin 116.000 ajoneuvoa, mikä merkitsee 37 % kasvua edelliseen vuoteen verrattuna, johon vaikuttivat edelleen toimitusvaikeudet ja koronaviruksen aiheuttama kysynnän lasku linja-autosegmentissä. Lisäksi myytiin 11.600 erillismoottoria.

MAN Truck & Bus

MAN Truck & Bus SE:n myynti- ja asiakasratkaisuista vastaava johtaja Friedrich Baumann on vaikuttunut. - Eräiden erittäin haastavien vuosien jälkeen olemme palanneet takaisin menestyksen tielle. Pystyimme keräämään pisteitä innovatiivisella tuotevalikoimallamme ja asiakaslähtöisillä palveluillamme, mikä on yksi syy siihen, että tilivuosi 2023 toi meille joissakin tapauksissa ennätysmyynnin. Vahvan tiimityöskentelyn ansiosta kaikilla yrityksen osa-alueilla pystyimme vastaamaan erittäin suureen kysyntään parhaalla mahdollisella tavalla ja toimittamaan enemmän ajoneuvoja ja moottoreita kuin vuosiin.

Kuorma-autojen myynti kehittyi erityisen myönteisesti ja kasvoi 44 prosenttia edellisvuodesta noin 83.700 yksikköön.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Myös linja-autojen myynti kasvoi 19 prosenttia noin 5.700 yksikköön. Kaikkien segmenttien kasvu oli voimakasta, ja erityisesti linja-autojen markkinat, jotka olivat laskeneet koronavirus-pandemian vuoksi, elpyivät merkittävästi. Linja-autojen myynti yli kaksinkertaistui yli 1.100 ajoneuvoon.

Koska MAN pystyi voittamaan merkittäviä tarjouskilpailuja kaupunkibussiliikenteessä ja koska akkusähköajoneuvojen suuntaus jatkuu, sähköbussien myynti kasvoi edelleen. Kun vuonna 2022 myytiin 263 sähkökäyttöistä kaupunkiliikenteen linja-autoa, vuoteen 2023 mennessä määrä oli jo noussut 771 ajoneuvoon.

Yhdessä eTruckin lokakuussa tapahtuneen markkinoille tulon kanssa MAN jatkaa näin ollen järjestelmällisesti strategiaansa ajoneuvokannan hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi.

Vuoteen 2030 mennessä puolet kaikista uusista MAN-kuorma-autoista ja noin 90 prosenttia kaikista uusista kaupunkibusseista on tarkoitus varustaa akkusähköisellä voimansiirrolla. Myös tulevaisuuden sähköbussia työstetään jo nyt.

Myös pakettiautoliiketoiminta kasvoi merkittävästi. MAN Truck & Bus jopa ylitti koronaa edeltävät luvut ja toimitti enemmän pakettiautoja kuin koskaan aiemmin. Asiakkaille luovutettiin noin 26.600 pakettiautoa, mikä vastaa 23 prosentin kasvua.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Erillismoottoreiden liiketoiminta on historiansa toiseksi menestyksekkäin vuosi vuoden 2014 jälkeen. Moottoreita myytiin noin 11.600 kappaletta, joista yli puolet maatalousalan asiakkaille - käytettäväksi esimerkiksi traktoreissa tai leikkuupuimureissa.