Kuljetus

IAA Hyötyajoneuvot: MAN palkittiin Truck Innovation Award 2025 -palkinnolla

Vetykäyttöinen kuorma-auto MAN hTGX on voittanut Truck Innovation Award 2025 -palkinnon. MAN Truck & Busin tutkimus- ja kehitystoiminnasta vastaava johtokunnan jäsen Frederik Zohm otti arvostetun palkinnon vastaan IAA 2024 lehdistöpäivän aikana. Hyötyajoneuvovalmistaja MAN Truck & Bus on ensimmäinen eurooppalainen kuorma-autonvalmistaja, joka valmistaa piensarjan vetykäyttöisellä polttomoottorilla.

MAN HTGX

- Olemme erityisen iloisia IToY-tuomariston palkinnosta. Vetykäyttöisellä MAN hTGX-kuorma-autolla tarjoamme hyödyllisen lisän akkusähköajoneuvoihimme ja täydennämme näin päästöttömän tuotevalikoimamme erikoismarkkinoille ja raskaisiin sovelluksiin. Koska hTGX on luokiteltu ”päästöttömäksi ajoneuvoksi”, se edistää merkittävästi maanteiden tavaraliikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämistä, selittää MAN Truck & Busin tutkimuksesta ja kehityksestä vastaava johtokunnan jäsen Frederik Zohm.

Tämä on kolmas kerta, kun MAN Truck & Bus on voittanut Truck Innovation Award -palkinnon. Vasta vuonna 2024 hyötyajoneuvojen valmistaja sai palkinnon itsenäisen ajamisen alan tutkimus- ja kehityshankkeistaan ANITA- ja ATLAS-L4-hankkeista. Vuonna 2019 automatisoitu rakennustyömaan suojausajoneuvo AFAS voitti himoitun alan palkinnon heti ensimmäisenä vuotenaan.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

IToY:n toimittajat kiittelivät Saalfeldenissä Itävallassa tehdyssä ajotestissä MAN hTGX:n dieseltyyppistä suorituskykyä ja käsiteltävyyttä, jotka saavutetaan MAN 16,8-litraisella kuusisylinterisellä H4576-vetymoottorilla. Tuomaristo kehui myös raskaan kuorma-auton lähes nollapäästöisyyttä, noin 600 kilometrin toimintasädettä, jonka mahdollistaa 700 baarin ja 56 kilon kapasiteettinen vetypainesäiliö, sekä yksinkertaistettua pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmää.

Aluksi noin 200 yksikköä käsittävä piensarja on tarkoitus toimittaa asiakkaille Saksaan, Alankomaihin, Norjaan, Islantiin ja valittuihin Euroopan ulkopuolisiin maihin jo vuonna 2025. MAN hTGX tarjoaa vaihtoehtoisen nollapäästöisen käyttövoimavaihtoehdon erikoissovelluksiin, esimerkiksi raskaiden tavaroiden kuljetukseen - kuten rakentamiseen, säiliökuljetuksiin tai puutavarakuljetuksiin. hTGX voi olla myös vaihtoehto akkusähkökuorma-autoille, kun sitä käytetään alueilla, joilla ei ole riittävää latausinfrastruktuuria, tai markkinoilla, joilla vetyä on jo riittävästi saatavilla.

MAN hTGX on saatavana 6x2- ja 6x4-akselistorakenteisena, mikä mahdollistaa suuren hyötykuorman ja jopa 600 kilometrin enimmäistoimintamatkan. Vetypolttomoottori H45 perustuu hyväksi todettuun D38-dieselmoottoriin, ja se valmistetaan Nürnbergin moottori- ja akkutehtaalla Saksassa.

MAN Truck innovation award