Metsäteollisuus

Joensuulaiselle terminaaliesihenkilö Sami Hariselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Stora Enso Metsän joensuulaiselle terminaaliesihenkilö Sami Hariselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Sami Harinen

Stipendiä esittivät Stora Enso Metsän operaatioasiantuntija Essi Hämäläinen, terminaalipäällikkö Pekka Markkanen ja kehitysasiantuntija Joonas Vähä, Enocellin projekti-insinööri Timo Ihanus ja tuotantopäällikkö Ilpo Räty sekä Mantsinen Group Oy:n kohdepäällikkö Hannu Liimatta.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

”Sami on työssään tunnollinen, varma ja ammattitaitoinen sekä valmis tukemaan muiden suoritusta. Hän omaa laajan kokemuksen sahateollisuudesta aiemmasta työhistoriasta ja osaa hyödyntää osaamistaan myös nykyisessä työssään. Toimimalla puunhankinnan ja tehtaan rajapinnassa hän osaa nähdä kokonaisuuden asiakastarpeiden ja raaka-aineiden toimituksessa. Sami herättää luottamusta tekemisellään niin alihankkijoiden, tehdasasiakkaan kuin puuntoimittajien keskuudessa. Hän on hyvin suuntautunut tulevaisuuteen ja kehittää myös itseään kouluttamalla. Samille jos esittää jotain uutta ja kokeilua niin hyvin äkkiä sieltä tulee vastaus: " Mikä ettei…". Tämä kuvastaa innostuneisuutta työtä kohtaan ja kehitysmyönteisyyttä. Hän on joukkuepelaaja, valmis kuuntelemaan ja keskustelemaan.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämies- ja metsänaishengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja lahjoitusvaroja alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.