Puutavara-autoilu

Puutavara-autotilastot 2023 – Suurin määrä uusia puuautoja 20 vuoteen

Vuodenvaihteen kantatilastossa vuonna 2023 ensirekisteröityjä puutavara-autoja oli 278 kappaletta. Se on yli 50 autoa enemmän kuin edellisvuonna, ja melkein yhtä paljon kuin koronaviruspandemian aiheuttamien toimitusvaikeuksien piinaamien vuosien 2020 ja 2021 puuautomäärä yhteensä. Metsätrans-lehden tilastoissa yhtä korkea lukema nähtiin viimeksi 20 vuotta sitten, vuonna 2003 määrä oli täsmälleen sama.

Volvo puuauto, Kuljetus S. Simpanen Oy
Volvo oli puuautojen ylivoimainen ykkönen Suomessa viime vuonna 150 uudella autolla ja 54 prosentin markkinaosuudella. Yksi Volvoon luottavista puuautoilijoista on Saku Simpanen Pielavedeltä. Yritys ajaa puuta viidellä Volvolla, joista kaksi on viime vuoden FH16-malleja. Molemmat autot olivat esillä myös kevään Kuljetusmessuilla Jyväskylässä juuri valmistuneina.

Viime vuoden tapaan kaksi ruotsalaisvalmistajaa hallitsi Suomen puuautomarkkinaa. Volvon ja Scanian yhteenlaskettu markkinaosuus oli jälleen yli 91 prosenttia, mutta ykköspaikan haltijasta ei tällä kertaa käyty kovinkaan tiukkaa kisaa. Volvo oli markkinajohtaja puuautoissa nyt kolmatta vuotta putkeen kasvatettuaan rekisteröintimääräänsä 43 puuautolla. Scaniallakin kasvua tuli, mutta vain kolmen pölliauton verran ja näin kahden suuren välinen ero kasvoi merkittävästi.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.