Ajankohtaista

Uudistuva Metsään.fi sujuvoittaa metsäasioiden hoitoa

Suomen metsäkeskuksen sähköinen asiointipalvelu Metsään.fi uudistuu. Ensimmäinen versio uudistuvasta palvelusta on metsänomistajien ja metsäalan toimijoiden käytössä maaliskuun alusta lähtien. Metsään.fi-palvelu tarjoaa metsänomistajalle paljon hyödyllistä tietoa omista metsistä sekä mahdollisuuden sujuvaan asiointiin sekä Metsäkeskuksen että metsäalan palveluntarjoajien kanssa.

nainen metsän reunalla
Uudistuvaa Metsään.fi-palvelua voi käyttää mobiililaitteella omassa metsässä ja katsoa, miltä kuviolle esitetyt puustotiedot, luontokohteet ja hoitoehdotukset näyttävät paikan päällä.

Monille metsänomistajille ja metsäalan toimijoille tuttu Metsään.fi-palvelu uudistuu kevään aikana. Vuonna 2012 avattu Metsään.fi on Suomen käytetyin metsäalan verkkopalvelu. Vuosittain jo yli 60 000 metsänomistajaa hoitaa metsäasioitaan Metsään.fissä.

– Uudistunut palvelu avautuu 1.3. eli samaan aikaan kuin uuden metsätalouden kannustejärjestelmä metkan tukien haku. Alkuvaiheessa Metsään.fissä on mahdollista hakea tukea taimikon ja nuoren metsän hoitoon sekä terveyslannoitukseen, kertoo projektipäällikkö ja Metsään.fi-palvelusta vastaava Hanna Parviainen Suomen metsäkeskuksesta.

Sujuvampaa käyttöä mobiilisti

Metsänomistaja näkee palvelussa edelleen kattavat perustiedot metsästään, mutta aiempaa selkeämmin esitettynä. Palvelu näyttää myös sekä tulo- että menoarviot metsän hoito- ja hakkuuehdotuksille. Nykyiset palvelu- ja työkohdeilmoitukset poistuvat ja niiden tilalle tulee uusi yhteydenottolomake.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

– Uudistuvaa Metsään.fitä voi myös käyttää mobiililaitteella, jolloin käyttäjä pystyy hyödyntämään sijaintinsa paikannusta. Siitä on hyötyä, kun tutustuu metsäänsä ja palvelussa oleviin metsätietoihin maastossa. Kartalta näkee, millä kuviolla kulloinkin on ja voi tarkastella, miltä kuviolle esitetyt puustotiedot, luontokohteet ja hoitoehdotukset näyttävät paikan päällä, Parviainen sanoo.

Palvelun tarvitsija ja tarjoaja löytävät toisensa entistä helpommin

Metsäalan palveluntarjoajan on jatkossa mahdollista hyödyntää uudistuvaa Metsään.fi-palvelua asiakashankinnassaan entistä paremmin. Tarjottavien palvelujen listaus on monipuolisempi ja palvelualueet voi määritellä aiempaa tarkemmin. Metsänomistajalle suostumusten anto ja hallinnointi on aiempaa sujuvampaa ja yhteydenotto yrityksiin helpompaa.

Yritys voi asioida palvelussa sujuvasti asiakkaan puolesta ja löytää uusia asiakkaita metsänomistajien lähettämien yhteydenottojen ja tarjouspyyntöjen kautta.

– Yritykset vastaavat itse tietojensa ylläpidosta. Palveluun jo rekisteröityneen yrityksen kannattaa käydä tarkistamassa ja päivittämässä tietonsa uudistuneessa palvelussa mahdollisimman pian sen avauduttua, jotta metsänomistajat osaavat ottaa yhteyttä yritykseen myös jatkossa, muistuttaa Parviainen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Uusi yrityshaku on aiempaa monipuolisempi palveluvalikoimaltaan. Käyttäjä voi rajata hakua nykyistä paremmin vastaamaan juuri omaa palvelutarvettaan. Käyttöä sujuvoittaa myös se, että metsäalan yritykset määrittelevät kullekin palvelulleen myös alueen, millä voivat kyseistä palvelua tarjota.

Vanha ja uusi käyttöliittymä toimivat alussa rinnakkain

Palvelun vanha käyttöliittymä toimii siirtymävaiheessa uuden kanssa rinnakkain. Käyttäjän ei tarvitse itse huolehtia siitä, asioiko hän uudistuvassa vai aiemmassa Metsään.fi-palvelussa, vaan siirtymiset ohjautuvat asiointitarpeen mukaisesti.

Tutustu palveluun 1.3. alkaen

Palvelun päivittäminen uuteen versioon vaatii muutaman päivän käyttökatkon. Palvelu on poissa käytöstä helmikuun viimeisellä viikolla 26.–29.2. Uudistettu Metsään.fi avautuu 1.3.