Tapahtumat

Metsä Rokkaa Juvalla heinäkuussa

Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo kutsuu kaikki metsän ja musiikin ystävät viettämään viidettä Metsä Rokkaa -tapahtumaa lauantaina 6.7.2024 Juva Campingille.

Metsä Rokkaa 2015, Juva

Aiempien tapahtumien suuri kävijämäärä ja tapahtumista saatu positiivinen palaute kannustivat järjestämään tapahtuman uudelleen pitkän tauon jälkeen.
- Olemme rakentaneet monipuolisen ja tasokkaan ohjelman. Odotan päivä- ja iltatapahtumaan yhteensä jopa 8000 kävijää, toteaa Mhy Etelä-Savon johtaja Petri Pajunen.

Kaikille avoimen ja maksuttoman päivätapahtuman alkuun järjestetään paneelikeskustelu metsiemme tulevaisuudesta ”Kuinka yhdistämme puukaupan, hiilensidonnan ja suojelun kasvavat tavoitteet?”

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Paneeliin osallistuvat maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah, Metsänhoitoyhdistysten Palvelu Oy:n toimitusjohtaja Harri Huupponen, huhtikuussa WWF Suomen pääsihteerinä aloittava Jari Luukkonen sekä Stora Enson metsäjohtaja Janne Partanen. Metsä Rokkaan ja paneelikeskustelun juontajana toimii yksi Suomen suosituimmista TV-kasvoista Susanna Laine.

Paneelikeskustelun lisäksi lavalla kuullaan haastatteluja, kuten Mhy Etelä-Savon yhteistyökumppani Jasmin Kähärän sekä pääyhteistyökumppanien kuulumiset. Ennen päivän pääesiintyjää keskustelemassa nuorista tulevaisuuden metsänomistajina ja metsäammattilaisina ovat metsänomistaja Ville Rouhiainen, asiakkuuspäällikkö Petteri Käyhkö sekä metsäalan opiskelijoita.

Juvan ABC:lla sijaitsevan paikoitusalueen ja Juva Campingin välisen metsäpolun varrella nähdään puunkorjuun, metsänuudistamisen ja taimikonhoidon työnäytöksiä. Yhteistyökumppanien messuosastot tarjoavat mielenkiintoista tietoa ja nähtävää metsäalan ammattilaisille sekä metsänomistajille. Metsäalan erinomaisia koulutusmahdollisuuksia esittelevät Etelä-Savon Ammattiopisto ja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu XAMK.

Maastohiihdon A-maajoukkueen Jasmin Kähärä kertoo Metsänhoitoyhdistyksen osastolla kuulumisia. Metsäisen asian lisäksi jaossa on jälleen haluttuja rokkilippiksiä- ja pipoja sekä Metsälehtiä. Myös perheen pienimmille on omaa ohjelmaa, joten koko perhe voi nauttia tapahtumasta yhdessä.

Maksuttomassa ja ikärajattomassa päivätapahtumassa klo 11.00 - 15.00 esiintyy Suomen kuumin huippuartisti Käärijä. Keikka alkaa klo 14.00. Toinen päivätapahtuman esiintyjä on Hovimuusikko Ilkka.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Alkuvuodesta 2023 Pajusen Petri soitti ja kysyi, tehtäisiinkö Metsä Rokkaa Juvalla. Suostuin heti koska Metsä Rokkaasta on paljon miellyttäviä kokemuksia. Kun saatiin Kankkusen Mikalta vahvistus, että se voidaan pitää Juva Campingilla, asia oli selvä. Onhan Juva Camping erittäin hyvä paikka järjestää tapahtumia. Se on kaunis alue, josta Mika on pitänyt hyvää huolta ja siellähän järjestettiin aikoinaan Juva Rokkaa-festarit, mikä osoitti alueen toimivuuden, sanoo tapahtuman promoottori Vesa Kontiainen.

- Tätä kesän kohokohtaa ei kannata missata, vaan lähteä koko perheellä nauttimaan metsän ja musiikin yhdistävästä tapahtumasta, kannustaa Pajunen.

Maksullisessa iltatapahtumassa esiintyvät Portion Boys, BESS, Osmos Cosmos ja Ruoska.

- Artistilista on tasokas ja monipuolinen. Portion Boys nauttii suursuosiota eikä syyttä. Yhtye esiintyy Juvalla ensimmäistä kertaa. BESS on esiintynyt kerran Juvalla. Rokkipuolta edustavat Ruoska ja Osmos Cosmos. Luvassa on harvinaista herkkua, sillä Metsä Rokkaa ei ole jokavuotinen tapahtuma, kertoo Kontiainen.

Portit avataan iltatapahtumaan klo 18.00 ja ne sulkeutuvat klo 02.00. Iltatapahtumaan ikäraja on K-12.