Metsäteollisuus

Metsä Groupin tuotantopäällikkö Marko Yläjärvelle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Metsä Groupin mänttä-vilppulalaiselle tuotantopäällikkö Marko Yläjärvelle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Marko Yläjärvi

Stipendiä esittivät Metsä Groupista operaatiopäälliköt Esa Hietala, Jarmo Karhu, Päivi Kontunen, Tobias Käld, Lauri Peevo, Anders Signell, Niko Teikari ja Petri Toivanen.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

”Marko on esihenkilö, joka luo työyhteisöön vakautta. Vaikeita tilanteita ja asioita ei vältellä, mutta niihinkin tuodaan ripaus huumoria, jolla selvitään yhdessä eteenpäin. Päätöksenteossa Marko on harkitseva vastuunkantaja. Hän on onnistunut omalla toiminnallaan vahvistamaan yhteishenkeä sekä luomaan keskustelevan ja avoimen ilmapiirin. Kaikesta näkee, että Markolla on pitkä kokemus ja paljon annettavaa omalle organisaatiolleen eli selvästi työyhteisön hyvä tyyppi.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämies- ja metsänaishengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja lahjoitusvaroja alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.