Metsäkoneurakointi

John Deere lanseerasi ensimmäiset H-sarjan metsäkoneet

John Deeren G-sarjan lanseeraus käynnistyi loppuvuodesta 2015 suuremman pään koneilla ja viimeisimpänä esiteltiin pienimmät kuormatraktori kesäkuussa 2018. Nyt aika oli kypsä hypätä aakkosissa seuraavaan kirjaimeen, kun uudet H-sarjalaiset esiteltiin Järvenpään Aino-areenalla 24.4.2024.

Jari Mennala
John Deere Forestry Oy:n toimitusjohtaja Jari Mennala kertoi, että pienemmän pään H-sarjan koneetkin ovat tulossa, mutta aikataulua ei vielä paljasteta.

Tälläkin kertaa ensimmäisinä uuden sarjan harvestereina nähtiin 1270 ja 1470 mallit, sen sijaan kuormatraktoreissa myös John Deere otti loikan täysin uuteen kokoluokkaan 2010H- ja 2510H-malleilla, joiden kantavuudet ovat mallimerkintöjen mukaan 20 ja 25 tonnia. Aikaisemmin suurin kuormatraktori oli 19 tonnin kantavuuden 1910G. 2510H:n myötä John Deere tulee kilpailemaan mm. vuosi sitten esitellyn Ponsse Mammothin kanssa markkinaosuuksista plantaaseilla, mutta yksittäisille koneille saattaa löytyä kysyntää myös esimerkiksi Ruotsista.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.