Metsäkoneurakointi

Keijo Ojala eläkkeelle: Metsäkonemarkkinoilla viidellä vuosikymmenellä

Keijo Ojala on ollut mukana metsäkonealan kehityksessä viidellä vuosikymmenellä. Viimeinen varsinainen työpäivä ProSilvalla oli 31.5.2024. Kesä- ja heinäkuu menee viimeisillä vuosilomilla ja ansaitut eläkepäivät alkavat elokuun alkaessa.

Keijo Ojala kalastamassa
Keijo Ojala jäi vuosilomalle perjantaina 31.5.2024, ja siitä eläkkeelle elokuun alusta. Metsäkonealalla viidellä vuosikymmenellä toiminut Ojala eläköityy kiitollisena ja iloisin mielin. Eläkepäivät on tarkoitus käyttää lempiharrastusten, golfin, liikunnan ja kalastuksen parissa sekä perheen ja lastenlasten kanssa touhuten.

Työura metsäkoneiden parissa käynnistyi 1986 Sakari Pinomäen ja oman yritystoiminnan myötä. – Kyllä se lähti rakkaudesta koneisiin, ja etenkin metsäkoneisiin. Noihin aikoihin metsurit alkoivat hävitä metsistä, ja tarvittiin motoja tilalle. Niinpä rupesin tekemään sellaisia käytetyistä kuormatraktoreista, Keijo Ojala muistelee.

- Monet saattavat muistaa esimerkiksi Kockums 83–35 mallin, siitä sai parhaan koneen harvennuksille.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

90-luvulle tultaessa Ojala jatkoi sen aikaiselle FMG:lle, joka myöhemmin muuttui Timberjackiksi. Huoltoinsinöörin tehtävänkuvaan kuului oman organisaation ja asiakkaiden huoltokoulutus. Neljä vuotta myöhemmin yksi puhelinsoitto johti siihen, että Ojala siirtyi Ponsselle, missä vierähtikin 15 vuotta.

- Ponsselta todettiin, että heidän vahvuutensa on siinä, että he kuuntelevat ihmisiä. Minun asiani oli, että Ponssen tulisi tarjota myös Etelä-Suomessa ne palvelut, joita muillakin silloin oli. Käytännössä siis huolto, varaosat, käyttökoulutus ja myynti. Tätä pääsinkin sitten kehittämään aluemyyntipäällikkönä.

2010-luvun taitteessa Ojala teki lyhyen harharetken maanrakennuspuolelle, kun Matekolla käynnistyi Pirkkalassa uuden toimipisteen rakennusprojekti. Veri veti kuitenkin takaisin metsään.

- Se oli Maxpo-näyttely Hyvinkäällä, kun Logsetin hallituksen puheenjohtaja tuli juttusille ja tartuin sitten mahdollisuuteen lähteä kehittämään heidän kotimaan myyntiään.

Gumifa Groupilla Keijo Ojala pääsi tutustumaan Startup-yrityksen toimintaan ja kaupallistamaan sen kehittämää huollon hallintajärjestelmää raskaalle liikenteelle. Voitelukeskuksella tehtäväksi puolestaan tuli metsäkonepuolen vahvistaminen, missä vuosikymmenten kokemus ja alan urakoitsijoiden tunteminen auttoi merkittävästi.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Ojalan viimeiseksi työnantajaksi jäi ProSilva Oyj, jonne hän siirtyi 2018. – Sittemmin edesmennyt Karilaisen Lasse pyysi käymään ja auttamaan heidän konemyynnissänsä, kun Palokankaan Pauli oli jäämässä eläkkeelle. Tartuin tilaisuuteen, ja kohta olinkin sitten jo toimitusjohtaja. Nyt viimeiset vuodet ovat menneet jäähdytellessä kotimaan myynnissä ja markkinoinnissa.

- Kaikista mielenkiintoisinta on ollut nähdä, miten voimakasta kehitys on ollut paitsi koneiden, myös asiakkaiden liiketoimintaosaamisen suhteen. Tietenkin vuosien varrella on kertynyt myös paljon läheisiä ystävyyssuhteita, Ojala summaa.

- Haluan kiittää kaikkia asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja työkavereita yhteistyöstä. Jään eläkkeelle iloisin mielin, rakkaiden harrastusteni pariin ja kiitollisena saamastani etuoikeudesta toimia kanssanne.

Keijo Ojalan ura