Tapahtumat

Ponsse FORMEC 2025 -metsäteknologiakonferenssin pääyhteistyökumppaniksi

FORMEC 2025 -konferenssi järjestetään Joensuussa 9.–13. kesäkuuta 2025. Tapahtuma on suurin Euroopassa vuosittain järjestettävä metsäteknologiakonferenssi. 

Ponsse EV1

Ensi vuonna teemana on uuden teknologian hyödyntäminen kestävässä ja vähäpäästöisessä puunhankinnassa: ”Harvesting novel technologies to execute sustainable and low-carbon wood supply”. Järjestäjinä toimivat Itä-Suomen yliopisto (UEF), Luonnonvarakeskus (Luke), Helsingin yliopisto ja Metsäteho Oy. Pääyhteistyökumppanina toimii Ponsse. Mukana on tieteentekijöitä ja käytännön toimijoita ympäri maailmaa. Osallistujia on Euroopasta, Aasiasta, Afrikasta, Australiasta sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikasta. Tapahtuma järjestetään Euroopan metsäpääkaupungissa Joensuussa, Itä-Suomen yliopiston kampuksella. Joensuun kaupunki osallistuu järjestelyihin Innokaupunki Joensuu -hankkeella, Forest Joensuu -innovaatioekosysteemin kautta. 

FORMEC on metsäteknologiafoorumi, jossa esitellään uusimpia tutkimustuloksia ja tavataan kollegoita eri puolilta maailmaa. Tapahtumassa esitellään laajasti kunkin isäntämaan puunhankintaa, metsäbiotalouden arvoketjuja, suunnitellaan uusia yhteistyöhankkeita ja tietenkin vaihdetaan ideoita ja ajatuksia. Tilaisuus on järjestyksessään 57. Suomessa, tapahtuma on järjestetty aiemmin vuosina 1974 ja 1987. FORMEC tulee sanoista forest mechanization, metsätöiden koneellistaminen.