Puutavara-autoilu

Ala vaihtoon ennen aloitusta

Maaninkalainen Antti Venäläinen kävi peruskoulun jälkeen Toivalan metsäkonekoulun. Harjoituspaikkaa metsäkoneyrityksestä ei kuitenkaan tahtonut löytyä, joten hän teki harjoittelun Savon Sellun tehtaalla Lähivaara Oy:n Liebherr LH 60 -materiaalikoneen kuskina. - Siinä puuautoja purkaessani mieleen hiipi ajatus, että onkohan se metsäkonehomma sittenkään minun tulevaisuuden alani, Venäläinen kertoo.

Antti Venäläinen
Vaikea sitä oli muuta ammattia omakseen ottaa, kun ikänsä oli isän kanssa puun- ja soranajossa, Antti Venäläinen tunnustaa.

Metsäkoulun Venäläinen suoritti kuitenkin loppuun ja valmistumisensa jälkeen jatkoi puolitoistavuotta materiaalikoneen kuskina. Sen aikana ammatinvalinta kirkastui. Suunnaksi tuli Ylä-Savon ammattiopisto ja tavoitteeksi yhdistelmäajoneuvon kuljettajan pätevyys. Venäläisen isä on myös puuauton kuljettaja ja vaikka hän kertoi myös ammatin varjopuolista, se ei nuoren Antin päätä kääntänyt.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.