Metsäteollisuus

Metsä Group ja Navalis Shipping yhteistyöhön puunkuljetusten hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi merellä

Metsä Group on asettanut tavoitteen vähentää puunhankinnan fossiilisia hiilidioksidipäästöjään 30 prosenttia vuoden 2022 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Metsä Groupin puunkuljetus tapahtuu kuorma-autoilla, junilla ja laivoilla, ja ensimmäisessä vaiheessa tavoitteena on vähentää nimenomaan puunkuljetusten päästöjä.

Navalis Shipping

Metsä Group ja Navalis Shipping ovat pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita puunkuljetuksissa Itämeren alueella. Metsä Group ja Navalis Shipping julkistavat nyt yhteisen sitoumuksen merellä tapahtuvan puunkuljetuksen ympäristövaikutusten vähentämiseksi hiilidioksidipäästöjä vähentämällä.

Yhdessä Metsä Group ja Navalis Shipping aikovat vähentää hiilidioksidipäästöjä 30 prosenttia tonnia/maili vuoteen 2030 mennessä vuoteen 2022 verrattuna.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Osana päästövähennysstrategiaamme investoimme laivastomme uudistamiseen, energiaa säästävään teknologiaan sekä olemassa olevan laivastomme teknisiin parannuksiin. Päivittäisten toimintojemme jatkuva kehittäminen sekä kestävä uudisrakennusohjelmamme mahdollistavat päästöjen vähentämisen edelleen", sanoo Simon tom Wörden, Navalis Shipping GmbH & Co:n toimitusjohtaja, ja jatkaa:

- Ilmastonsuojelu on maailmanlaajuinen tehtävä, joka voidaan saavuttaa vain yhteistyöllä. Siksi arvostamme tiivistä yhteistyötä pitkäaikaisen kumppanimme Metsä Groupin kanssa.

- Etsimme jatkuvasti uusia mahdollisuuksia kunnianhimoisella matkallamme puunhankinnan fossiilisten hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Tiivis yhteistyö Navalis Shippingin kanssa on meille merkittävä kumppanuus meriliikenteen päästöjen vähentämisessä vuoteen 2030 mennessä, sanoo Metsä Groupin puunhankinnan ja metsäpalvelujen tuotantojohtaja Hannu Alarautalahti.

Hannu Ala-Rautalahti