Metsäteollisuus

Metsä Group ja AtoB@C Shipping yhteistyöhön meriliikenteen päästöjen vähentämiseksi

Metsä Groupin tavoitteena on vähentää puunhankinnan fossiilisia hiilidioksidipäästöjään 30 prosenttia vuoden 2022 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Puunhankinnan suurimmat päästöt syntyvät, kun puuta kuljetetaan tehtaille kuorma-autoilla, junilla ja laivoilla jatkojalostusta varten.

Stellamar

Metsä Group ja AtoB@C Shipping, yksi Metsä Groupin keskeisistä varustamokumppaneista Itämeren alueen puunkuljetuksessa, ovat yhteistyössä sitoutuneet vähentämään puunkuljetusten päästöjä 30 prosentilla vuoteen 2030 mennessä vuoden 2022 lähtötasoon nähden.

- Metsä Groupin päästövähennystavoite vaatii konkreettisia askelmerkkejä ja sitoutuneita logistiikkakumppanuuksia, joiden myötä voimme edetä määrätietoisesti kohti vuoden 2030 tavoitettamme. Metsä Groupin päästövähennysten tiekartalla kumppaneidemme kanssa tehdyt sitoumukset kattavat nyt yli 90 % merellä tapahtuvista puunkuljetuksista, sanoo Metsä Groupin puunhankinnan ja metsäpalvelujen tuotantojohtaja Hannu Alarautalahti.

Hannu Alarautalahti

AtoB@C Shipping -yhtiöllä on meneillään merkittävä investointiohjelma, jonka myötä yhtiön laivasto uudistuu vuoteen 2026 mennessä 12 sähköhybridialuksella. Päästövähennyksen mahdollistavat laivaston uusimisen lisäksi operatiivisen tehokkuuden parantaminen esimerkiksi Virtual Arrival -konseptia hyödyntämällä, modernit energiaratkaisut satamissa sekä siirtyminen käyttämään uusiutuvaa laivapolttoainetta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Yhteistyö on avainasemassa päästöjen vähentämisessä, ja olemme iloisia, että myös asiakkaamme ovat sitoutuneet kunnianhimoisiin päästövähennystavoitteisiin. Uudet Green Coaster -sarjan hybridialukset yhdessä muiden tehokkuutta parantavien toimenpiteiden kanssa luovat hyvän pohjan tavoitteiden saavuttamiseen, kommentoi AtoB@C Shippingin hallituksen puheenjohtaja ja ESL Shippingin toimitusjohtaja Mikki Koskinen.