Metsäteollisuus

Metsä Group ja Royal Wagenborg sopivat yhteisestä hiilidioksidipäästöjen vähennystavoitteesta

Metsä Group ja alankomaalainen varustamo Royal Wagenborg ovat sopineet yhteistyöstä pienentää merikuljetusten ilmastovaikutuksia. Tavoitteena on vähentää Metsä Groupin tuotteiden merikuljetuksista syntyviä hiilidioksidipäästöjä 30 prosentilla (per tonni/maili) vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 2021 tasoon.

Royal Wagenborg

- Yksi Metsä Groupin strategisista vuoteen 2030 ulottuvista kestävän kehityksen tavoitteista on vähentää oman toimintamme fossiilisia päästöjä ja materiaaleja. Tehtaiden osalta olemme tavoitteen toteuttamisessa jo varsin pitkällä, ja haluamme saavuttaa vastaavia kehitysaskelia myös toimitusketjussamme. Valtaosa tuotteistamme toimitetaan asiakkaillemme meriteitse, ja Royal Wagenborg on meille merkittävä kumppani. Merenkulku edustaa kokonaisuudessaan noin kolmea prosenttia maailman kasvihuonekaasupäästöistä, ja sen osalta on tärkeää saavuttaa päästövähennyksiä, sanoo Metsä Groupin hankinta- ja logistiikkajohtaja Jari Voutilainen.

Metsä Group ja Royal Wagenborg perustavat yhteisen työryhmän määrittelemään konkreettiset keinot, joilla päästövähennystavoite voidaan saavuttaa. Toimenpiteet liittyvät esimerkiksi olemassa olevan Wagenborgin laivaston teknisiin ja operatiivisiin toimenpiteisiin, mukaan lukien reittien optimointi ja laivaston kehittäminen. Myös uusien laivatyyppien käyttöä pohditaan päästötavoitteiden saavuttamiseksi.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Olemme Royal Wagenborgilla sitoutuneet saavuttamaan paremman ilmaston ja ympäristön. Siksi osallistumme liiketoiminnassamme aktiivisesti hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen kunnianhimoisilla tavoitteilla. Tarkastellessamme tähänastisia hiilidioksidipäästöjämme olemme yksi markkinoiden edelläkävijöistä. Itämeren alue on aina ollut meille tärkeä kauppa-alue ja Metsä Group tärkeä kumppani. Olen vakuuttunut, että hiilidioksidipäästöjä voidaan vähentää merkittävästi vain, jos toimenpiteitä tehdään koko toimitusketjussa. Mielestäni tämä kumppanuus Metsän kanssa on oikea tie, sanoo Royal Wagenborgin toimitusjohtaja Egbert Vuursteen.